• Anonym (funde­rsam)
    Äldre 3 May 15:15
    2206 visningar
    1 svar
    1
    2206

    Magsjuka, allergi eller förkylning?

    Förra veckan var vi inne både torsdagen och fredagen. Hade inget besök och var inte ens ute på gården, träffade ingen alls.

    Kl.00 natten mot lördagen, 57 timmar efter att vi senast varit ute och träffat någon, så spyr våran 2-åriga dotter. En timme senare spyr hon igen, men väldigt väldigt lite. Två timmar efter det försöker hon spy igen, men inget kommer upp.

    Efter detta var hon helt som vanligt. Bajsar inget alls under lördagen eller söndagen, senaste avföringen var på fredagkvällen och då var det normalt. Vi tog för givet att det var magsjuka och höll oss inne i över 48timmar efter sista spyan, men började ändå fundera på om det kunde vara förkylningen som gjorde att hon kräktes. Hon hade då varit förkyld och väldigt slemmig i bröstet i 1½vecka. Dessutom hade hon ätit kräm och druckit ganska mycket saft på fredagkvällen och varit väldigt pigg och hoppat i sängen innan hon somnade. Spyan var extremt slemmig så vi gissade på det, men höll oss trots allt inne ändå.. För säkerhetsskull.

    På måndagen bajsade hon tre gånger, inte alls löst utan normalt, men lite "kletigt". Samma sak de två gångerna hon bajsade på tisdagen. På tisdagkvällen (nästan 4 dygn efter sista spyan) så bajsade hon en blöja FULL med vattendiarré. Efter det kom det inget alls under natten och inte heller under hela dagen igår. Först idag har hon bajsat igen, men då var det OCKSÅ väldigt löst, dock inte vattnigt.

    Hur ska jag tolka detta? Magsjuka kan det väl inte vara när det gick så lång tid från att vi senast träffat någon till att hon började spy och när ingen annan i familjen blev smittad? Eller? Varför har hon då bajsat normalt efter spyorna innan hon fick diarré?

    Kan det vara något hon är allergisk mot? Finns det någon allergi man spyr av?

    Eller är det bara förkylningen som gjort att hon kräkts och diarréerna beror på att magen reagerat på spyorna?

    Hur jäkla länge måste vi isolera oss egentligen? Nu har vi hållit oss inne sedan förra onsdagen, börjar bli less nu!  Ska vi fortsätta ta för givet att det är magsjuka och hålla oss inne?

  • Svar på tråden Magsjuka, allergi eller förkylning?
  • Äldre 15 May 15:06
    #1

         Hej!

    Jättesvårt att svara på vad det är. "Det vanliga är det vanliga" och virusmagsjukor kan ibland vara ganska långdragna. Inte sällan är barn väldigt känsliga för mjölkprodukter en tid efter magsjuka, s.k. sekundär laktosintolerans och mjölkprodukter bör undvikas några dagar till ngn vecka.

    Hur man reagerar på allergier är också väldigt olika; utslag, magont, kräkning, allmänt ovälbefinnande...

    Jag tycker att du skall diskutera alla dessa frågor med barnkunnig läkare då det är svårt att komma sanningen så nära via mail :)

    Lycka till!

    /Carmen

Svar på tråden Magsjuka, allergi eller förkylning?