• Dojdan

    Dina bästa städtips!

    Det finns så himla mycket bra tips på hur man gör rent det mesta i hemmet... har sett tips på allt från microvågsugnar till badkar och ugnar... och nu tänkte jag att vi kunde dela med oss av dom alla! 

    Vilket är ditt bästa städtips? 

  • Svar på tråden Dina bästa städtips!
  • Agaton Sax

    Glaset på ugnsluckan blir gärna fult - har provat med det mesta - såpa, ugnsrent, vim, svinto men det har inte blivit bra.

    Läste någonstans att vanlig tandkräm gör glaset skinande rent och så är det! Tandkräm på en fuktig trasa gnides över glaset, torka rent och vips - ett rent glas och dessutom miljövänligt. 

    Torkar högblanka ytor tex mediabänken med en fuktad trasa med skäöljmedel - drar inte till sig damm lika lätt.

    Klorin i toaletten - inga andra kemikalier - tar alla kalkfläckar o toaletten är alltid fräsch . Klorin är också miljövänligt - snabbt nedbrytbart.

    Några saker jag kom på just nu.    

  • Beautii

    Ett bra tips : ta en tom spray flaska och häll i hälften klor och hälften vatten.. Funkar riktigt bra om man ska rengöra tex köksluckor, köksbänken,, micron, spisen osv,, bara spraya på och torka med en fuktig trasa så blir det jätte fräscht och stilrent:)

  • Purpurbräcka

    Blöt upp disktrasan och kör den i mikron 2-3 minuter. Ångan löser upp intorkad smuts i mikron så att den blir lätt att torka av och bakterierna i trasan dör av värmen.

  • Purpurbräcka
    Agaton Sax skrev 2012-05-19 21:39:23 följande:
    Klorin i toaletten - inga andra kemikalier - tar alla kalkfläckar o toaletten är alltid fräsch . Klorin är också miljövänligt - snabbt nedbrytbart.   

    Menar du inte ättika?
Svar på tråden Dina bästa städtips!