• Mamma till två gullegrisar

    Hur lång tid tar det för kött att frysas?? Fattar inget..

    Köpte igår en massa kött på citygross o vid 14-tiden igår så frös jag in en massa benfria kotletter, färs och fläskytterfile. Skulle ta fram mat till idfag o öppnar lådan o då är lite av köttet inte ens fryst. Färsen verkar vara fryst o även kotletterna med (lite mjuka) med filen (spec en som låg längst upp o närmast dörren är kall men helt mjuk) .. Borde inte kött bli helfryst ganska snabbt?

    Är det ngt att oroa sig för??  Kan kötte vara dåligt o vågar man äta det? Falutkorv o pommes o annat som redan låg i frysen är ju fortfarande fryst o lamporna på fryser lyser så den verkar ju inte vara sönder..

    Fatatr inget o nojjig som man är så vågar man väl inte äta det nu? 

  • Svar på tråden Hur lång tid tar det för kött att frysas?? Fattar inget..
  • J  a  d  e  d

    Varför skulle det vara något fel på det för att det inte blivit fryst?

    Ja det låter som att din frys inte fungerar som den ska, alternativt hade du packat sakerna så tätt att det tog längre tid att frysas ned, en hel natt är dock inte rimligt att det tar.  


    Jeddan
  • Mälaröbo

    Men även om köttet inte blivit helfryst så har det ju legat kallt. Det hade ju varit ok även om det "bara" legat i kylskåp över natten.

  • Pippis

    Din frys har en viss infrysningskapacitet i kilo som står i manualen.
    Om du lägger in för mycket ofruset samtidigt så hinner inte frysen med. 

    Ofta så är det några hyllor som är speciellt avsedda för infrysning. Där ska det ofrusna läggas paket för paket (inte travas på varann) tills det är genomfruset.
    Sedan ska köttet i detta fall flyttas till annan plats i frysen och travas tätt för bästa  frysekonomi.
    Sen kan man lägga in mer för infrysning.

    Det som ligger i kylen tills det får plats i frysen tar inte skada om det inte är enorma mängder som måste vänta på sin tur.

    Det är säkert inte heller nåt fel på köttet  som du lagt in. Det har ju inte förvarats varmt men infrysningen har tagit längre tid.

    Det är samma sak som när man har nylagad mat som ska kylas ner. Man kan inte pula in en massa varm mat i kylen på en gång utan man får kyla ner den i tex vattenbad först och sedan lägga in i mindre förpackningar i kylen. Om man ställer in en jättegryta så kommer allt annat i kylen att bli för varmt och maten i mitten av grytan svalnar på tok för långsamt med risk att bli dåligt i förtid.

    Lycka till !! 

  • Mamma till två gullegrisar

    Ja alltså det var ju inte super mkt men det var säkert 7-8 påsar men ca en file i varje o 5 kotletter o ca 500 gr färs.. 

    O jag la allt i mitten där det fanns plats. O den som är helt mjuk låg längst upp o närmast dörren o köttet (kotletterna o filen ) går inte ut förrän den sista tror jag det var så de kanske är lugnt då. ?

    Färsen gick ut idag (nymalet i butik därför kort hållbarhet) men det var fryst iasllafall vad jag kunde känna.

    Skruvade ner kylan lite o ska lägga om köttet då mer i mitten så blir de fryst. 

    Även den som är helt mjuk, tror ni den kan ätas då?

    O även frysen är full i alla lådorna o därför la jag allt i mittenlådan för de fanns inte mer plats. 

  • titti81

    Jag skulle äta förutsatt att det inte luktar illa. Man märker på kött om det blivit dåligt, då luktar det surt! 
     

  • Frontline

    Fast även om den är helt mjuk idag så har den ju fortfarande legat kallt, du kunde ju lika gärna ha haft den i kylskåpet där det också är kallt.
    Hur gör du annars med kött som du köper hem och ska äta dagen efter det ligger väl i kylen och är mjuk i ett dygn eller hur..


    Livet är underbart när underlivet är bart :)
  • Nyfiken gul
    Mamma till två gullegrisar skrev 2012-05-27 13:48:39 följande:
    Hur hade NI gjort? Behållt de o ätit det???

    men varför skulle det vara något fel på köttet?

    Om du skulle haft filén till middag idag och lagt den i kylskåpet över natten så hade du ju ätit det. Så varför skulle det bli förstört i en frys där det är ännu kallare?

      
    Alexander -98- Isaac -00- Victor -08-
  • Din mamma

    Jag tror att ni inte fått igen frysdörren ordentligt, och att det är därför de närmast dörren fortfarande inte är fryst.

  • schizoliv
    Mamma till två gullegrisar skrev 2012-05-27 13:48:39 följande:
    Hur hade NI gjort? Behållt de o ätit det???
    Inte en chans, jag hade ring räddningstjänst och berättat hur det var.
    Så hade dom ryckt ut med 35 bilar för ta hand om ditt livsfarliga kött.
  • Mamma till två gullegrisar
    schizoliv skrev 2012-05-27 17:25:30 följande:
    Inte en chans, jag hade ring räddningstjänst och berättat hur det var.
    Så hade dom ryckt ut med 35 bilar för ta hand om ditt livsfarliga kött.
    KUL!
Svar på tråden Hur lång tid tar det för kött att frysas?? Fattar inget..