Prinsesstårta ca 20 bitar
Ugnstemp: 175°C, varmluft 175°C
4 ägg
2 dl socker
1 dl vetemjöl
1 dl potatismjöl
2 tsk bakpulver
Fyllning:
4 blad gelatin
2 dl Mársankräm
2 tsk vaniljsocker
3 dl vispgrädde
Garnering:
300 g marsipan
grön hushållsfärg
florsocker
Smörj och bröa en rund form, ca 26 cm i diameter.
Vispa ägg och socker pösigt. Blanda de båda mjölsorterna och bakpulvret. Vänd ner detta i smeten och blanda om väl. Häll den i formen.
Grädda i nedre delen av ugnen ca 40 min.
Stjälp upp kakan och låt den svalna.
Lägg gelatinbladen i kallt vatten.
Koka mársankrämen enligt förpackningens anvisningar. Ta upp gelatinbladen och krama ur dem väl. Lägg ner dem i den varma krämen. Vispa grädden tjock. Blanda ner den i krämen när den börjar tjockna. Smaksätt. Låt krämen bli nästan stel.
Skär tårtan i 3 bottnar. Den översta ska vara knappt 1 cm tjock. Lägg samman bottnarna med gräddkrämen emellan. Spar lite av den. Låt ev fyllning bli lite högre på mitten så blir tårtan bullig när den översta tunna bottnen lagts på. Bred resten av krämen ovanpå och runtom kanten.
Färga marsipanen och kavla ut den till en rund, tunn slät kaka. Den ska räcka att täcka hela tårtan med, även kanten. Rulla upp den på kavel och för försiktigt över den på tårtan utan att det blir några veck nertill. Jämna av med sporre eller kniv.
Sikta över florsocker.