De här verkligen smälter i munnen! Helt fantastiskt underbara! :D
Morots Cupcakes med Cream Cheese Frosting
Cupcakes
2,1 dl vetemjöl
1 tsk bikbaronat
0,5 tsk salt
1 tsk kanel
0,5 tsk ingerfära eller 0,5 cm färskriven ingefära
3 dl farinsocker
1,5 dl solrosolja
2 ägg
4 medelstora finrivna morötter
12 st
Sätt ugnen på 175 grader.
Sätt ut 12 muffinsformar, helst i en muffinsplåt.
Blanda mjöl, bikarbonat, salt, kanel och ingerfära* i en skål, blanda gärna med ballongvisp.
*Om du använder färsk ingefära, ha då i den samtidigt som morötterna.
Vispa ihop socker och olja.
Vispa i ett ägg i taget.
Ha sedan i mjölblandningen, se till att allt blandas väl.
Rör sist i finriven morot
Fyll cupcakeformarna till 3/4 och grädda i 14-18 minuter. Använd provsticka eller tandpetare för att testa om de är klara. Om den är torr är dina cupcakes färdiggräddade.
Låt dem svalna helt, annars smälter frostingen.
Frosting
100 g naturell färskost, rumsvarm
5 dl florsocker
25 g smör, rumsvarmt
1 msk mjölk
1 tsk vaniljsocker
0,5 tsk färskpressad citronjuice
Vispa färskost, florsocker och smör med elvisp i en bunke.
Blanda i mjölk, vaniljsocker och citronjuice.
Spritsa ut. Garnera med strössel eller vad du nu önskar.