• Camilla D

    Hjälp snabbt om "Britta tårta" /"Pinocciotårta"!!!

    Skall ha kalas på onsdag och tänkte bjuda på en sk "britta tårta"/"pinocciotårta"/"herrgårdstårta" (den har säkert fler namn)
    Problemet är bara att ja är bortrest tis-ons.
    Min tanka var att baka bottnarna på tisdagen och förvara dom i ugnen med stängd lucka över natten (givtetvis avstängd) Funka det???
    Sen när jag kommer hem på onsdagen bre på grädde och jordgubbar. Hur länge kan den stå med grädde på? Blir marängen seg fort så man skall göra den precis innan den äts eller kan man göra klart den några timmar innan???

  • Svar på tråden Hjälp snabbt om "Britta tårta" /"Pinocciotårta"!!!
  • tro  hopp  kärlek

    Det funkar att göra den en dag i förväg och sen fylla den samma dag. Blir alltid godare om den får stå några timmar.

  • Camilla D

    Åh gud så bra!
    Blev så osäker på just denna! En vanlig tårta blir ju bara godare om den får "gotta till sig" över natten, men en klassisk marängtårta blir ju kass om den får stå minsta lilla pyttestund,
    Men då klarar sig denna marängen några timmar med grädde på!
    Tack!!!

Svar på tråden Hjälp snabbt om "Britta tårta" /"Pinocciotårta"!!!