HUR tillaga bakad potatis???
Har hört man kan göra i både ugn o mickro?
Men HUR gör man?
Mickro: lägga in på ett fat?
Ugn: ?
Kom gärna med massa gottiga tips!!
Har hört man kan göra i både ugn o mickro?
Men HUR gör man?
Mickro: lägga in på ett fat?
Ugn: ?
Kom gärna med massa gottiga tips!!
lägg i folie i ugnen eller direkt in i micron på ett fat. Men glöm inte sticka potatisen så den inte smäller. Vi brukar göra skinkröra med creme fraish, fransk senap, salladslök, majonäs och peppar. Skagen är ju också gott. Annars bruka vi ha hackad lök, rom, riven ost, creme fraish, smör så får man ta vad man vill.
Tycker dom blir bäst så här:
Skär ett kryss i ovansidan på potatisen. Pensla med olja och lägg på ett fat med flingsalt. Strö även lite salt ovanpå potatisen. In i ugnen i ca 40 min och ta sedan ut dom. Lägg på lite smör ( i krysset) och in i ugnen i ca 20 min igen.
Goda röror till sedan. Så här blir det både onyttigt och gott;)
Jag klär in varje potatis i folie sen pickar jag hål i potatisen och foliet med en gaffel runt om. Sen in i ugnen vänder på potatisen någon gång då och då :)
jag tycker de blir godare i ugnen. i micro blir de så äckligt degiga på nå vis
Det blir dom med folie med;) själva grejen är att få ett knaprigt salt skal ....
Jag tvättar av potatisarna och gör ett kryss i varje innan jag stoppar dem i ugnen utan folie:) blir kanoners med räkröra:)
Bara ett förtydligande, ha inte alufolie på när du kör i mikron. Sprakar och blixtrar obehagligt
Vi brukar sticka med tandpetare, (tvätta innan). Micron i 10 min, sen vänder du och kör minst 5 till, ibland 10 till.. Smidigt! Sen slår vi in dom i folie och serverar
Föredrar helt klart lagad i ugn. MED folie så den inte blir torr. Det måste verkligen vara folie, annars blir det bara ett tjockt segt skal, och nästan ingen ätlig potatis! :) (Tillhör de som formligen avskyr potatisskal... *uäck!*)
Kryssar potatisen, då behövs ingen prickning, lindar in i folie, bakar i ugn i ca 60 min, beroende på hur stora potatisarna är. 200 -220 grader. Brukar gå lite fortare i varmluftsugn än vanklig, men man får pröva med potatissticka.
Jag kör mina 10 minuter i micron och sen ytterligare typ 15 i ugn, snabbare och du får ungssmaken som man annars missar i micron!