Hej! Vi har kört på gluten,soja och mjölkfri kost länge. Hinner inte skriva mycket just nu, men mycket erfarenheter, recept, fallgropar osv hittar du på forumet på www.behandlaautism.nu, ladda gärna ner broschyren också för en kort genomgång. Det finns lite olika skolor, och olika saker har fungerat eller inte fungerat. Gemensamt för de flesta är att all form av gluten och veteprotein (även vetestärkelse som används i många glutenfria produkter) ska bort på nivån att man tex inte tillåter glukossirap om man inte vet att den inte kommer från vete, samma sak med mjölk, det ska vara helt fritt från mjölkproteiner, att ta bort laktosen hjälper inte. Här är en del barn hyperkänsliga och tål inte produkter som tex hanterats i samma lokal som mjölkpulver (tex sembers glutenfria bakmix som är garanterat glutenfri, men där de inte kan garantera att den är mjölkfri även om inget står på paketet. Många tar även bort soja (inte de i danska boken Kärnfrisk familj). Mitt råd är att läsa på ordentligt först och att vara militäriskt noggrann under den period man först börjar så att man kan utvärdera på rätt grunder. Senare kanske man kan testa sig fram lite, men inte i början, för då kanske man inte får ett rättvist resultat. Lycka till! Kan också rekommendera att du hör av dig till bloggaren Mamma urkraft som gjort en mycket bra och detaljerad lista över säkre resp misstänkta livsmedel som hon gärna delar med sig av: urenergi.wordpress.com/