• Anonym

    problem med huden

    Hej!

    Jag har ett barn som nyss fyllt 2år och har ända sedan han var några månader haft problem med huden eksemhud och mycket torr har läkare och bvc sagt. Vi smörjer och smörjer men nu den senaste tiden känns det inte som det hjälper (har kört med miniderm)

    När han var mindre hade han utslagen mest på mage, rygg och i ansiktet, det har han även nu, men det senaste har han mycket i armveck och upp mot armhålan, runt handleder och knäveck.

    Ibland känns det som det blossar upp och blir mer när han äter och även förskolan har frågat om han tål tomat för dom tycker han blir röd när han äter det. Kan det vara någon allergi av nåt slag? Kan man kolla upp det? Kan tillägga att ingen annan i familjen har några allergier. 
  • Svar på tråden problem med huden
  • Allergiexperten

    Hej! Många barn har känslig hud när dom är små och ofta kan huden bli bättre om man utesluter mjölk och ägg under en period. Sen kan man även utesluta frukt och grönsaker som har starka färger eftersom färgämnet kan ge reaktioner på huden liknande den du beskriver.
    Det är viktigt att smörja huden med cortison 2 gånger per dag för att dämpa inflammationen som eksem ger och dessutom smörja med mjukgörande kräm flera gånger per dag för att återfukta huden. 
    Ofta har dock barnen ingen allergi utan de har "endast" känslig hud och därför kan det vara bra att minska den kost som irriterar magslemhinnan och därigenom huden. 
    Uteslut alltså i första hand frukt och grönsaker som har starka färger. Smörj också huden som beskrivits.
    vänliga hälsningar Anitha  

Svar på tråden problem med huden