Om man söker på nätet efter mikrovågor, mikrovågsugn, näring mm så får man fram teorier som stöder både ja- och nej.
Att mikrovågor i sig är skadliga för kroppen är det ingen tvekan om. Sen är det ju skillnad på att utsätta sig direkt för strålningen från ugnen och att äta mat som lagats där, precis som det är skillnad på att stoppa ner handen i grytan och att äta maten som kokas där.
OM det är så att mikrovågstillagad mat är på något sätt skadlig, så är det ju inte några omedelbara symptom man får. Men INGEN kan veta vad som händer i kroppen efter ett helt liv av att äta mycket sådan mat. För det finns det helt enkelt inte tillräckligt forskningsunderlag för ännu.
Personligen kör jag med försiktighetsprincipen. Mikrovågsugn används bara i undantagsfall. Och aldrig för att laga till mat.
Mobilen avstängd när jag är hemma. Trådlösa telefonen får vara i hallen där den är så långt ifrån var vi brukar vara när vi är hemma som möjligt.
Jag har inte lust att vara ett testobjekt.