Forum Kaniner - Husdjur
Varje medlem är ansvarig för sina inlägg.
 • Någon erfaren av kaninuppfödning?

  Mån 2 jul 2012 23:32 Läst 724 gånger Totalt 2 svar
  Mån 2 jul 2012 23:32

  Hej,Jag har en schasengold hona som jag tänkte ställa ut på utställning och tänkte ev köpa en dvärgsvädur viltgul hane som jag också tänkte ställa ut på utställning. Jag vill jätte gärna få kaninungar på min hona. Men kan jag para min hona med min hane som är dvärgsvädur om dom båda blir utställda? Eller måste de vara renrasiga för att få stamtavla på ungarna. Jag vet man lär vara medlem i SKAF men kan ingen hjälpa mig med dessa frågor? Jag skulle vilja börja vara uppfödare nämligen=)  Tack

 • Tis 3 jul 2012 00:15 #1

  ingen?

 • Tis 3 jul 2012 18:45 #2

  Du kan inte para två olika raser för att sedan sätta stamtavla på kaninungarna. Båda föräldrarna måste vara av samma ras och ha stamtavla för att du ska kunna sätta stamtavla på ungarna. Om du parar en schasengold med en dvärgvädur blir det blandras. Det är (t.ex) som att para en SKK-reggad golden retriever med en SKK-reggad setter, dvs det blir blandras och värdelösa på renrasutställningar.

  För att föda upp djur över huvud taget måste man ha ett mål med aveln.
  Varför vill du föda upp kaniner?
  Är du insatt i hur den rasen ska se ut?
  Rasstandarden?
  Färgen?

  Efter att ha läst (och svarat) i dina andra kanintrådar så tycker jag absolut du ska ta och läsa på lite om kaniner + avel samt kontakta uppfödare som kan vägleda dig. Det må vara lätt att föda upp kaniner, men det ska ju bli rätt också om man föder upp renrasiga.

Logga in
Bli medlem
Medlemsregistreringen är tillsvidare avstängd mellan 00:00 och 07:00. Vänligen återkom senare.

Innehåll

Innehåll

Svara i tråden...

Innehåll