• Äldre 24 Jul 14:31
    651 visningar
    0 svar
    0
    651

    Sömnsvårigheter

    Nu sträcker jag återigen ut en hand och söker rådgivning. Har tidigare haft sömnproblematik med vår dotter vid upprepade tillfällen och nu har det återkommit igen, men den här gången i kolossala proportioner som tär oerhört på vår lilla familj.
    Hon är 9 månader nu och har helt plötsligt fått oerhörda problem med sömnen. Att lägga henne (dag som natt) har blivit omöjligt och tyvärr en kamp. Hon gallskriker så att hon knappt får luft. Vid ett tillfälle skrek hon tills hon svimmade. Hon blir hysterisk så fort vi närmar oss sovrummet och att vara i det och leka är inte ens tänkbart. Det hade varit så lätt om problemet var att hon inte kunde sova i sin egen säng, men hon kan inte sova med oss heller. Det hjälper inte att man ligger bredvid, vyssjar, sjunger, talar lugnande, klappar. Hon är fullt upptagen med att vränga sig ut och in och kippa efter andan mellan tårarna.
    Som det är just nu så får ingen utav oss sova nåt nämnvärt och vi går omkring som zombies allihopa. Dottern är konstant arg och irriterad/ledsen pga sömnbrist och vi börjar gå åt samma håll.
    Skulle man efter mycket om och men få henne att somna så kan hon rätt som det är mitt i natten vakna och vara helt hysterisk och otröstlig.
    Vi börjar fasa för vad våra grannar tror om oss för det låter som ren och skär misshandel varje gång det är dags för sängen. Det är nästan som om man bara går och väntar på att soc ska knacka på dörren vilken dag som helst. 
    Vad kan vi göra för att underlätta för henne? Vad kan man göra för att hon ska känna sig trygg? Vi börjar få ont om ideér och går på sparlåga Gråter 

Svar på tråden Sömnsvårigheter