• Anonym (Diarréer..)

    Sojaprovokation och diarréer.

    Hej!

    Testar soja på min lillkille som tidigare fått eksem av det, vi testar nu hemma med rätt små, tillagade mängder - nu har han fått "fluffiga" diarréer som luktar fruktansvärt illa. Tänk senapsgas. Annars mår han rätt ok förrutom dålig aptit.

    OM man får diarréer av allergi/överkänslighet - luktar de då värre än vanligt? Eller är denna "sjuka" doft snarare ett tecken på en bakterie. (Detta är 4 testet vi gör med soja på 1 vecka, inga diarréer tidigare) Hoppas förstås innerligt på det sistnämnda.....

    //Sara   

  • Svar på tråden Sojaprovokation och diarréer.
  • Allergiexperten

    Hej! Små barn kan reagera på ny typ av mat med att få diarré. Det man då bör göra är att sluta med den mat som barnet reagerar på. Om din son får diarré när ni ger sojaprodukter så betyder det att han inte tål denna typ av mat så rådet blir ju att sluta med soja. Du skriver också att han tidigare fått eksem av soja så det låter som om han har en känslighet för det.
    Om han har utvecklat allergi går inte att säga i det här läget. Diarréer vid allergi kan lukta väldigt illa, men diarré vid magsjuka kan också lukta illa.
    vänliga hälsningar Anitha   

Svar på tråden Sojaprovokation och diarréer.