• Äldre 7 Aug 19:48
    1896 visningar
    7 svar
    7
    1896

    Vilken organisation?

    Vi ska sätta oss i adoptionskö . Funderar då vilken organisation vi ska välja. Hur valde ni? Och varför just den organisationen?

  • Svar på tråden Vilken organisation?
  • Äldre 7 Aug 20:08
    #1

    Vi har valt organisation utifrån de länder som vi har varit intresserade av.
    Mitt tips är att maila och sondera terräng för var ni passar in. Vi har haft AC.

  • Äldre 7 Aug 20:10
    #2

    Lika bra att köa till alla så kan ni välja den som går fortast, och ha kötiden i de andra tillgodo senare för ett eventuellt syskon. Vi valde AC för de hade många länder att välja på för oss, och är vi är mycket nöjda. Men jag tror att alla är bra.

  • Äldre 7 Aug 21:05
    #3

    Om ni är osäkra på vilka länder ni passar in på är en bra rekommendation att bli medlem och ställa sig i kö hos flera. Vi ställde oss bara i kö hos AC till en början. Efter kö i några år utan att ngt hände började vi kolla andra organisationer, hittade BFA och fick då genast påbörja vår ansökan till Litauen som passade in på oss som familj men också våra önskemål. I september får vi åka till Vilnius för domstolsförhandling och vi är jättenöjda med hur BFA har stöttat oss i hela processen.

  • Äldre 8 Aug 09:38
    #4

    Jag skulle råda er att ställa er i kö till flera organisationer. Vi gjorde det. Dels för att samla kötid till eventuella syskon och dels för att det land ni kanske passar in i idag, kanske ni inte gör det till den dagen då ni kommer först i kön för att skicka iväg era papper. Det land vi skickade in våra papper till blev vi strax efteråt för gamla till. Tur va hade vi hunnit skicka iväg våra papper redan. Det kan va svårt att välja land och man kanske ändrar sig många gånger innan eller så ändrar länderna krav innan det blir dags och då kan det vara bra att vara med i flera organisationer, för att se vilket land man kommer fram till förts och sedan bestämma sig om man tycker landet passar en eller inte. Lycka till!

  • Äldre 8 Aug 11:27
    #5

    Hejsan!

    Vi har adopterat via BFA . Vi är mycket nöjda med det stöd och den hjälp vi fått av vår " landkontakt" där.

    Vi kollade först och främst på vistelsetid ( vilket hade stor betydelse för oss), och de övriga krav som länder i olika organisationer hade sedan sollade vi ut de organisationer som hade flest möjligheter för oss - det blev BFA och AC. Den organisation vi kom först fram i blev det och det är vi mycket glada för idag då vi är hemma igen med vår son. Lycka till!

  • Äldre 9 Aug 11:45
    #6

    Tack för alla svar. vi har ju funderat på ac och bfa. Det är magkänslan som säger det. vi får fundera lite till.

  • Äldre 9 Aug 16:36
    #7

    Barnens vänner är en jättebra organisation om ni passar in för något av länderna!

Svar på tråden Vilken organisation?