• ulle85

    Va ska vi ta med till "Tapaskväll"?

    Nästa helg är vi bjudna på "Tapaskväll". Alla gäster ska ha med sig någon form av "tapasmat". Någon som har något bra förslag på va vi kan ha med oss. Gärna något lätt recept. Å går det fixa till redan kvällen innan är det ännu bättre


  • Svar på tråden Va ska vi ta med till "Tapaskväll"?
  • listo

    Baconlindade dadlar, marinerade ostkuber, nån god röra som t.ex hummus..

  • sanlun

    Marinerade champinjoner eller morötter, ugnsstekta potatisklyftor med aioli, minipiroger, inlagda paprikor (med färskost) :)

  • sanlun

    Marinerade kräftor (kräftstjärtar) vissa gillar ju kallskuret, stekta starka korvbitar, västerbottensostflarn med röra till!

  • karet

    Ett fat med dessa på:
    Tandpetare, liten mozzarellakula, cocktailtomat, basilikablad.

    Vitlöksmarinerade champinjoner.

    Panerade räkor (finns färdiga såna på Lidl, sjukt goda!) och en aioli.

    Baguette som ni skär upp på plats och brer på pesto, lägger på lyx-halvsoltorkad tomat och hyvlar parmesan över.

  • Petra 334

    Jag brukar fylla dadlar med fårost i h Linda med bacon sen in i ugnen. Bara värma på när de ska ätas dagen efter :)

  • alllwaysdrunk

    Har en tapas citron vitlöks kyckling.
    Är som det låter, fräser lök sakta för sen öka lätt mot slutet så den börjar karamelliserad sig och vitlöken få bli mjuk.
    Sen på med tunnskivad kycklingfilé, när den ser ut börja bli färdig så smakar jag av med peppar, salt citron zest och saft.
    Och låter sjuda ihop lite lätt.

    Tycker denna är bra, blir annars lite samma samma när vi kommer till tapas.

  • annca

    * spansk tortilla
    * albondigas con tomate (spanska köttbullar i tomatsås)
    * ensalladilla rusa (potatissallad med tonfisk, ärtor och morötter)
    * patatas con alioli (potatissallsd gjord på aioli)
    * papas bravas (stekta färskpotatishalvor med bacon och chili)
    * halva avacados med räkor och majonäs
    * endiver med ädelost
    * manchegosost i grova skivor
    * bocas del mar (sallad på crabfich och fint skivad salladskål med en vinägrettsås)
    * carne con tomate (en köttgryta påminade om gulash. Skall vara riktigt långkokt så köttet nästan faller i bitar)
    * calamares
    * stekta eller grillade tunna kotletter
    * gruksallad med chili (ungefär som pressgurka, men med vinäger i stället för attika och hackad röd chili i stället för dill)
    * pinchitos (små grillspett, valfritt kött, kryddade med tex koriander och spiskummin)


    ~*~ Ursäkta mig men hey! Man har väl rätt att ändra sig...? (W.Crafoord)~*~
Svar på tråden Va ska vi ta med till "Tapaskväll"?