Kinesisk mat
Om man köper till exempel wokade grönsaker på en kinakrog så brukar man få grönsaker med någon slags sås, en blank mörk sås. Vad är detta för sås? Kan man göra den själv?
Om man köper till exempel wokade grönsaker på en kinakrog så brukar man få grönsaker med någon slags sås, en blank mörk sås. Vad är detta för sås? Kan man göra den själv?
Soya?
Black bean sås?
Eller ostronsås
Menar du ostronsås? Tycker du ska fråga nästa gång du köper kinamat.
Hosinsås?
Jag har inte köpt kinamat på flera år och har inga planer på att göra det heller så det blir svårt att fråga
Ska googla på ostronsås och black bean sauce och se om det kan stämma.
Väldigt vanligt att woka grönsaker i ostronsås. Är ju soya och andra kryddor i med så klart.
Föredrar dock black bean såsen själv.
Är det någon speciell rätt du vill försöka dig på?
Ja, är sugen på tex wokade grönsaker, såna man brukar få på kinakrogar. Tror de brukar innehålla broccoli, pak choi?, morötter, purjo och liknande. Det kan man ju ta lite vad man gillar men jag vill ha den där såsigheten och speciella smaken. Tyvärr har vi speciella matkrav i familjen och jag vågar inte köpa färdig mat, vill veta vad som finns i och hur det hanterats. Annars hade ju take away varit perfekt.
Fisksås? Ostronsås? hoisinsås?
Finns massa olika goda varianter att göra, min favorit just nu är en variant med mörk soya och ingefära.
Skulle rekommendera att åka till en bra asiatisk livsmedelsaffär och botanisera!
Just det med soya och ingefära är ett recept jag experimenterat fram själv efter resor i Asien. Jag är inte så mycket för recept och lagar mat lite på känn
Om du googlar finns det mycket bra recept, de brukar även ha recept i de asiatiska livsmedelsaffärerna och kunna komma med tips och råd!
www.tasteline.com/Recept/kinesiska_bladgronsaker_i_ostronsas