• Anonym (Lite oroligmamma)

    2,5 årin som knappt äter något.

    Hej !

    Vi har en son som är 2,5 år som knappt äter något.
    Han kan vissa dagar knappt äta något alls, och sen efter två veckor kan han äta ett måltid om dagen. Han verkar må bra, inte så han är hungrig. men man blir orolig när han verkligne knappt äter någonting alls..

    Dom flesta dagar ser ut så här: ( i sommras bla när vi varit lediga)

    9:00 Frukost - några tuggor smörgås och lite mjölk
    12-13 Lunch - Erbjuder honom lunch, ofta tex falukorv, blodpudding eftersom det är något vi vet han tycker om, men äter oftast ingenting. endast någon tugga isf.
    15 mellanmål - Erbjuder tex banan, smörgås, festis, mjölk men vill inte ha något
    17-18 Middag -  Erbjuder honom det vi äter alternativt tex kort, blodpudding som vid lunch, alltså det vi vet han äter. men han äter inget.
    20-21 Läggdags - 2,5 dl välling

    Vet inte nu hur vi ska göra.. då han sällan äter något.. Har försökt först att han få honom äta det vi äter, inget små ätande ect, det var i typ november. Men det blev att han inte åt NÅGONTING utom någon tugga smörgås till frukost samt välling till läggdags.

    Sen har vi även försökt att han får äta det han vill, tex smörgås när han vill ha. Men det spelar ingen roll.. han äter knappt någon ändå. Har varit på 1,5 års kontrollen för ett år sen, men börjar fundera på att ringa dit igen.. För nu börjar vi bli oroliga eftersom det inte blir bättre.Gråter

    Men skulle behöva råd av någon som har lite mer erfarenhet..
    Vad ska vi göra ?

    Ska vi låta han äta det han vill, när han vill. Eller ska vi försöka få honom att äta vid dom måltiderna vi äter ?

Svar på tråden 2,5 årin som knappt äter något.