• Notariatet

    Gammal inlagd sill livsfarligt?

    En gäst ställde fram potatis och en oöppnad halvkonserv glasburk med inlagd sill och Bäst före nu i juni 2012, den fick duga. När jag skulle äta var den bytt mot en öppnad likadan men Bäst före 24092011. Okänt när den öppnades men är väl hållbarhet högst en vecka när den öppnats och gammal i vart fall.
    Den andra hittades i kylskåpet så jag bytte tillbaks.
    Någon är senil eller så vill någon kanske bli änka.
    Ingen förklaring än varför, tanten kunde helt plötsligt inte mina språk längre.
    Den första burken var väl ok men den andra livsfarlig, även om den stått i kylen?

    Har de stått framme i värmen gäller det att se upp.

  • Svar på tråden Gammal inlagd sill livsfarligt?
  • Crabo

    Gammal sill blir bara godare med åren! Så länge det handlar om 'rena' inläggningar t.ex. löksill,dillsill,brännvinskryddad t.ex. Spelar heller ingen roll om burken öppnats, bara den hela tiden stått kallt. 3-4 år efter utgångsdatum är perfekt. Mycket mer arom och karaktär. Pröva! Jag skämtar inte! 

Svar på tråden Gammal inlagd sill livsfarligt?