Tusen tack för alla tips!
katalysator skrev 2012-08-25 14:17:28 följande:
Nästan alla former av pajer är superbra att frysa in. Köp såna där engångsformar i aluminium, så kan du baka flera stycken på en gång och frysa in dem hela i formen.
Släta soppor går också alltid bra att frysa. Häll i fryspåsar så kan du frysa in dem i platta paket. Jag brukar göra i lagom portionspåsar, så kan man enkelt ta ut så många som behövs för den kvällen/lunchen, beroende på hur många som ska äta.
Har du något bra recept på goda pajer? Jag är verkligen jättedålig på det där, har inte lyckats en enda gång, antingen blir det JÄTTEfett eller också blir degen misslyckad...
Pellelilla skrev 2012-08-25 14:20:50 följande:
Vi lagar ofta kycklingwok, det är en rätt som nästan alla jag gjort det åt har älskat. Jag tinar kycklingfilé över dagen, strimlar den och blandar den med ostronsås. Drar på nudelvatten, steker på frysta wokgrönsaker, när de är nästan klara drar jag över dem på en platta som är lite mindre och så får de gå klart där. Steker sen kycklingen och kokar samtidigt nudlarna. Detta är typ klart på tiden det tar att strimla kycklingen och koka nudlarna. Som sås serverar vi creme fraiche och sweet chilisås. Vi blandar inte ihop för då kan alla ta vad de gillar.
Quorn är så bra att ha hemma, det lagar man på fryst, och det blir jättegott med smaksatt creme fraiche eller en burk uncle bens sås. Sen har man ris eller pasta till.
När jag gör biffar/köttbullar gör jag ofta massor och fryser in.
Potatismos gör jag ofta väldigt mycket (får för mig att det inte blir mycket mos av typ 3 kilo potatis :O)) och då kan man ha riktigt mos i kylen flera dagar och äta olika saker till.
Ugnspannkaka är bra nödmat som sköter sig själv när man har gjort smeten. Man kan ha både söt och salt variant, med något bär i eller bacon.
Lax i ugn med någon egenkomponerad röra med potatis eller pasta till går fort.
Alla soppor är tacksamma att laga mycket av och sedan frysa in. (ärtsoppa, potatis och purjolöks soppa, osv). Gör också grön ärtsoppa som är en snabbsoppa, det lagas på frysta ärtor.
Är hungern lite mindre akut eller om man behöver göra bort någonting hemma innan man kan äta, så brukar vi hjälpas åt alla att göra rotsaker som ugnsrostas. De behöver 45 min i ugnen men de sköter sig själva. Vi äter ofta med keso till och något snabbstekt kött, ex kotletter.
Sen "snabbmat" som finns är ju även klassiker, typ köttbullar&mackisar, men det är helfabrikat och jag vet inte om du efterlyste det?
Jag blev jättesugen på att göra kycklingwooken! Vårt stora problem är att vi ALLTID glömmer bort att lägga fram mat och tina, har snabbtinat kyckling i micron några gånger och det är ingen höjdare. Får se till att inte missa detta, avskyr att komma hem och inse att allt är fryst!
Varken paj eller soppa är något jag är så duktig på så tar gärna emot recept på det! Ugnspannkaka är fantastiskt bra, jag gillar att ha i purjo och bacon och äta med lingon till, tyvärr uppskattar inte sambon och barnen det, men den söta varianten går hem hos alla!:)
Undviker gärna helfabrikat, men fiskpinnar och fiskbullar får det bli ibland, brukar försöka komplettera med mos och goda grönsaker;)