Skinkfärs och skinkgrytbitar.
Sambon kom hem med en veckolåda han hade köpt.
Där var bl.a skinkfärs och skinkgrytbitar.
Köper det aldrig annars, vad kan man göra för något gott med det??
Sambon kom hem med en veckolåda han hade köpt.
Där var bl.a skinkfärs och skinkgrytbitar.
Köper det aldrig annars, vad kan man göra för något gott med det??
Jag brukar göra en god grej med skinkbitar i ugnen, lätt och smidigt då allt sköter sig själv :)
En förpackning grädde (3dl)
1 dl soja
0,5-1 dl sambal olek
Blanda i en bunke, häll över blandningen över köttet och in i ugnen 20 min,
servera med ris/potatis eller en blandsallad
det låter ju smidigt :)
men menar du verkligen så mycket som 1/2 till 1 dl sambal olek??
Ja, eller det är ju en smaksak det där.. Men jag brukar ha ganska mycket för jag gillar stark mat + att annars tycker jag att sojan tar över för mycket. Men som sagt, smaken är ju som baken
Brukar göra nån gulaschvariant på skuinkgrytbitar.
Bryna grytbitarna i smör tillsammans med hel kummin, lägga i en klyftad lök och hälla över vatten så det täcker precis. Låta puttra på svag värme 1,5h. Tillsätter en burk hela tomater och en grön och en röd klyftad paprika. Krydda med lite spiskummin. Låt puttra ytterligare 30 min. (se till att det alltid finns vätska i grytan, och att det aldrig kokar utan bara sjuder.).
Smaka av med salt, pappar och paprikapulver.
Servera med färskt lantbröd och smetana/creme fraish/turkisk yoghurt.
aha, lårter gott.
Tack för tipsen.