• annastina

    spansk mat

    Jag ska till Spanien och undrar om man kan äta manchego-osten
    och de goda spanska skinkorna, jamon serrano, och sånt utan att bli nervös

  • Svar på tråden spansk mat
  • Aihnoa

    Serranoskinkan är lufttorkad. Osten vet jag inget om tyvärr förutom att den är god

  • Tove

    Manchego osten är ju (så vitt jag förstår) en hårdost som Parmesan och den kan man äta även om den är gjord på opastöriserad mjölk ..
    Manchego är underbar!
    Ett tips är att maila till SLV!
    Lycka till!

    Tove

  • Tove

    Manchego osten är ju (så vitt jag förstår) en hårdost som Parmesan och den kan man äta även om den är gjord på opastöriserad mjölk ..
    Manchego är underbar!
    Ett tips är att maila till SLV!
    Lycka till!

    Tove

  • NIÑITA

    Hej hej Annastina,

    Jag bor sedan sex år tillbaka i Spanien, och har nu under min graviditet blivit varskodd att man ej bör äta varken jamon serrano , lomo iberico eller manchego osten etc. Detta därför att dessa produkter inte är tillagade och kan bidra till toxoplasmas... Samma sak gäller även andra typiska spanska ostar och pålägg...

    Det är urtrist, jag vet, men detta är vad BM har sagt till mig under min graviditet här.

    Problemet med ostarna, är att de inte är homogeniserade som svenska ostar är...

    Lycka till i alla fall, och njut av vistelsen i Spanien !!!

    Kram från Gran Canaria

  • whirlwind

    Hej!

    JAg är SPANSK som bor i Sverige. Det finns inga problem med att äta CHorizo, Jamon Serrano, våra underbara ostar etc.! Jag har själv varit gravis i Spanien och aldrig har hört talas om att gravida får inte äta. Herregud, vi skulle svälta vi spanjorskar annars!

    En sak du måste tänka på däremot är de s.k. 'hemlagade' såser med ägg eller mjölk (typ majonaise) speciellt om du äter i 'chiringuitos' ( de små barer runtomkring) .. be de att öppna en ny burk framför dig eller helt strunta i det ... pga salmonella risken (gäller även icke gravida)

  • annastina

    Tack så mycket alla för svaren

Svar på tråden spansk mat