• Mammafrånnorr

    Resa till Egypten med nötallergiker

    Vi har bokat en tvåveckors resa till Egypten. Med oss har vi vår dotter som är allergisk mot nötter, mandlar och jordnötter. Vi har kontaktat flygbolaget och kommer att ta med egen mat till henne. Dessutom har vi kontaktat resebolaget ang maten på hotellet då det är all inclusive, de skulle hjälpa oss tillsammans med matansvarige på hotellet att skriva en lapp som vi kan visa för restaurangpersonalen. Vad ska vi mer tänka på? Vad rekommenderar du?

  • Svar på tråden Resa till Egypten med nötallergiker
  • Allergiexperten

    Hej! Det låter som om ni gjort bra förberedelser. Det som är viktigt är hur kraftigt allergiskt barnet är, om man har allvarlig jordnötsallergi brukar man få en adrenalinspruta utskriven av läkare. I såna fall ska förstås sprutan tas med. Eftersom du inte skriver hur allvarlig allergi dottern har så är det svårt att ge mer utförlig information.
    Det ni allmänt bör tänka på är förstås att inte låta dottern äta något som ni inte kan se eller vet vad det innehåller, exempelvis olika typer av röror av grönsaker eller frukt, glass, kakor, bröd, godis, panerad och friterad mat etc.
    vänliga hälsningar Anitha 

Svar på tråden Resa till Egypten med nötallergiker