Sallad på rädisor, gurka och morot: riv lika delar färsk gurka, morot och rädisor på rivjärnets grova sida. Blanda med valfri, gärna krämig och sötsyrlig, dressing. Jag har rädisor ovanpå pålägget, förslagsvis ost, på mina mackor. Passar utmärkt tunt skivade i rotfruktsoppan, gärna mixad potatis- och löksoppa. På ostbricka, i potatissallad och som dipgrönsak tillsammans med morotsstavar, gurkstavar, selleristjälkar, paprikabitar, minimajs, äppelklyftor, färska champinjoner och blomkål passar de förträffligt! Detta recept låter verkligen mumsigt: www.icakuriren.se/mat-dryck/recept/honungssmälta-rädisor/ Eller det här: www.alltommat.se/recept/Fetakeso-med-radisor-6294 Det går ju att byta ut keson mot gräddfil, kesella, crème fraîche, eller turkisk yoghurt. Citronolivoljan fixar man till genom att pressa i litet citronsaft i vanlig olivolja. Varför inte testa en rädistsiki: riv rädisor grovt eller fint, blanda med pressad vitlök, en gnutta olivolja, lite vit balsamvinäger eller citron och något socker. Blanda med turkisk yoghurt. Finhackad dill, mynta eller persilja är säkert pricken över i i rädistsikin. Fortfarande idétorka? Googla rädisor så får du upp en massa träffar.