Forum Tvillingförälder - Förälder
Varje medlem är ansvarig för sina inlägg.
 • Jag vill försöka få syskon men inte sambon...

  Ons 19 sep 2012 05:57 Läst 6475 gånger Totalt 19 svar
  Ons 19 sep 2012 05:57

  Jag och min sambo fick tvillingartjejer i maj 2011. Det är våra första barn och jag älskar verkligen att vara mamma med allt vad det innebär. Nu är jag så otroligt sugen på att bli gravid igen och få ännu ett barn att älska. Men jag har inte alls min sambo med på den banan. Han säger att han kan tänka sig en sladdis när tjejerna är sisådär 8-10 år. Och det är verkligen min mardröm. Jag vill gärna ha barn tätt då jag inbillar mig att barnen under sin uppväxt har mer roligt med varandra när det inte skiljer alltför många år emellan. Jag skulle absolut kunna tänka mig även 3 och 4 år emellan syskonen men jag just nu en så väldigt starkt längtan över att bli gravid. Många i min omgivning som också fick barn 2011 är nu åter gravida och det känns som om jag "straffas" för att vi fick tvillingar, att jag därmed måste vänta längre. Hur hade ni tänkt i min situation och hur tänker ni själva kring syskon?

 • Ons 19 sep 2012 10:46 #1

  Vi har en tvååring samt tvillingar som är 2,5 månad. Just nu känner jag att om det ska bli fler syskon så får det vänta till tvillingarna är 3-4 år, så att man lättare kan prata med dem etc. Vet inte hur jag skulle ha känt om tvillingarna var första barnen, men som det är nu så har vår tvååring rätt jobbigt med att han måste vänta då jag ammar, eller att han får lite uppmärksamhet när jag och maken bär varsitt barn...

  Jag tänker också att "tänk om det blir tvillingar igen" och känner att då vill jag definitivt att de första barnen är lite större. Annars har jag tänkt som du att jag gärna vill ha dem nära i ålder.

 • Ons 19 sep 2012 11:06 #2

  Den biologiska klockan säger gärna till när bebisen är i den åldern att man vill ha en till. Jag har två barn. 7 och 5 år. Lite väl tätt emellan med 21 månader, andra var väldigt ledsen som bevis och det var en tung tid. Trotts det så ville jag ha en till när han var 6-18mpnader kanske. Sedan bleknar dedär känslorna bort lite. Idag väntar jag nr 3 och jag tror det ska bli annorlunda då de andra är såpass stora.

 • Ons 19 sep 2012 11:09 #3

  Förstår dig till fullo.
  Vi har 18månader mellan de två första och sen 24månader mellan 2:an och 3:an. Helt perfekt, och de har så roligt ihop!!!

  Har du berättat för maken HUR stark din längtan är? 

 • Lör 29 sep 2012 20:16 #4

  Ja, hur gör man? Låt sambon ansvara för att det inte ska bli några barn och så får han "skylla sig själv" om han inte engagerar sig tillräckligt. Det är väl så vi har fått fyra barn på tre år här hemma Flört

  För mig är barn väldigt viktigt och jag har hellre flera barn tätt än att sprida ut dom på flera år. Då har man en intensiv period med blöjor, uppvak på nätterna osv och sen kanske man slipper det. Jag skulle inte vilja ha uppåt 10 år mellan mina barn, det blir ju som att börja om från början igen.


  ♥ Morten & Vidar 091029 ♥ Knut 110531 ♥ Agaton 120919 ♥
 • Längta­r nr 2
  Visa endast
  Tis 2 okt 2012 11:01 #5

  Har tvillingar på snart 4 mån och en pojke på 7 år. Kan säga att jag funderar redan nu på om vi ska ha fler så blir det att försöka när de är runt 1,5 år. Mycket för att man blir väääldigt bortskämd med åren då äldsta börjar sova hela nätter osv. Då tar jag hellre att det blir jobbigt under en kortare period än att ha flera år emellan.

 • Mån 4 mar 2013 12:06 #6

  Lite sent svar men min bebislängtan består och växer sig allt starkare för varje dag. Just nu har jag ägglossning också och då blir ju längtan naturligt ännu starkare då hela min kropp vet om att det finns möjlighet att bli gravid nu! Tack för era tankar men era råd har jag redan testat och de hjälper inte. Sambon blir bara arg när jag tar upp det och tycker att jag tjatar. Och att det är hans ansvar att skydda sig har jag också kört med det senaste halvåret men han är mycket noga med att avbryta eller använda kondom så här blir det inga bebisar "av misstag" inte. Och sen vet jag faktiskt inte om jag skulle vilja bli gravid på det sättet - att han liksom får skylla sig själv men egentligen inte vill ha barnet. Nej, jag önskar verkligen att han kunde svänga om och inse fördelarna med att ha barnen relativt tätt. Om jag blev gravid nu i sommar så skulle det bli ganska exakt 3 år mellan tjejerna och bebisen - helt perfekt i min värld. Nästa sommar kommer tjejerna att kunna prata ännu bättre, vara blöjfria och kunna leka mer med varandra. Och förhoppningsvis sova bättre på kvällar och nätter...

 • Tis 5 mar 2013 20:48 #7

  puff.

 • Tor 7 mar 2013 21:22 #8

  Vi fick tre barn på 16 månader, först en kille och 16 mån senare tvillingar. Det finns många fördelar men det är inte lätt alla gånger. Tjat brukar inte alls hjälpa men min man. Försök att inte ta upp det fram till sommaren och då prata om det igen. Kanske mer effektiv än konstant prata om det? 

 • Fre 8 mar 2013 10:55 #9

  Om han inte vill maste du nog respektera det. Kan inte vara kul för honom om du hela tiden tjatar om ett till barn. Det kan ju förstöra relationen i längden?

 • Mån 11 mar 2013 12:40 #10

  Jag tjatar inte längre, jag sa bara att jag provat alla de ovanstående råden...

 • Fre 15 mar 2013 06:49 #11

  Jag tycker din kille tänker rätt att vänta några år med ett till barn MEN vill han inte ha fler barn så får han skydda sig fullt ut!

   

 • Tor 21 mar 2013 23:48 #12

  hm 8-1 år, så länge skulle inte jag klara vänta! Jag säger till sambon rätt ofta at tjag vill ha en till (noga också att det enbart blir en, tror inte jag orkar två igen =p)
  Och att jag vill börja prova rätt snart ändå. Vill inte att barnen hinner bli sådär 5-6 år ens innan syskon kommit på plats.
  Nu är de lite över två så kan vänta ett år till, men inte så mycket längre =)

 • Lör 23 mar 2013 12:58 #13
  Dohgon skrev 2013-03-21 23:48:20 följande:
  hm 8-1 år, så länge skulle inte jag klara vänta! Jag säger till sambon rätt ofta at tjag vill ha en till (noga också att det enbart blir en, tror inte jag orkar två igen =p)
  Och att jag vill börja prova rätt snart ändå. Vill inte att barnen hinner bli sådär 5-6 år ens innan syskon kommit på plats.
  Nu är de lite över två så kan vänta ett år till, men inte så mycket längre =)
  Har du din sombo med på de tankarna?
 • Tis 23 apr 2013 14:26 #14

  Jag har alla mina 5 väääldigt tätt och jag älskar det. (0-4 år)

  Dom är- 4 månader, 3,3,3 (storasyster är 9 månader äldre än twinsen) och en 4-åring.
  Jag skulle vilja ha fler barn, men min man är inte alls sugen på det, haha..

  Varför vill din man vänta så länge?

  www.mybabydolls.blogg.se 


  5 barn under 4 år -www.mybabydolls.blogg.se-
 • Tis 23 apr 2013 14:33 #15
  Aubergine skrev 2013-03-23 12:58:31 följande:
  Har du din sombo med på de tankarna?
  njaej, både och. han vill också ha ett syskon så småningom, men han vill väl helst vänta lite längre än jag vill. men vi har faktiskt sagt att bara han får jobb nu så ska vi börja tänka på det =) våra föddes ju januari 2011 så skulle jag bli gravid om säg ett år så hinner de bli nästan 4, längre än så vill jag inte vänta =) 
 • Tis 21 jan 2014 21:18 #16

  puffipuff.

 • Ons 22 jan 2014 11:28 #17

  Mina stora är 5 och 7 år och har superroligt tillsammans.
  Sedan har vi en på 2 som också har jätteroligt med de andra.

  Sedan blev jag överraskningsgravid när minstingen fyllde 1, så det är 20 månader emellan de små. Blev tvillingar, så vi har väldigt fullt upp, så det blir ju mindre uppmärksamhet till de andra barnen än tidigare, men i gengäld har de ju syskon att umgås med. Tvillingarna är 4,5 mån.

 • Ons 22 jan 2014 12:04 #18

  Du tänker dig att det skulle vara perfekt, men det behöver inte alls bli som du har tänkt dig. Tvillingarna kanske blir avundsjuka och hänfaller till bebisbeteende för att få uppmärksamhet. De kanske inte alls är intresserade av att leka med bebisen osv.

  Du målar upp en bild av hur det skulle kunna vara. Din sambo delar den inte. Njut av barnen du har istället och ta upp diskussionen igen om ett år.

  Jag har 5 år mellan mina barn och det var himla bra för oss eftersom vi fick en kämpig start med sjukskrivning efter förlossningen. Skönt med en 5-åring som förstår, klarar sig mycket själv och som kan hjälpa till. Pappan hade nog haft det himla tufft med två småbarn och en fru att ta hand om.

 • Mån 3 feb 2014 22:42 #19
  Aubergine skrev 2014-01-21 21:18:39 följande:
  puffipuff.
  såg nu att jag komenterat här tidigare. Men hur som helst. ja jag ville ju gärna ha ett till för snart ett år sedan och i somras blev jag gravid om än lite oplanerat, dock utomkveds så blev inget då. det upptäcktes i september.
  Blev såklart deppad av detta och orkade knappt med barnen alls än mindre hushållet eller någonting alls. Men så efter ett par månader började jag komma tillbaka. I december bestämde jag mig för att jag skulle ringa min BM för att få ta p-sprutan och försöka glömma allt bara och pröva när barnen är lite äldre. Hm.. ja jag var visst gravid igen och nu väntar vi barn nr 3. och killarna kommer hinna bli 3,5 år när nästa kommer.

  Men för att återgå till dig, jag tycker du skall säga rakt ut till sambon att du INTE kommer gå med på att vänta i 8-10 år om ni skall ha ett syskon till tvillingarna.
  Då har ju han ett val att ta om han vill ha fler barn alls och när i så fall. samt om han känner att nej då får det räcka har du ett val på att stanna kvar men utan fler barn eller gå vidare. Om du förstår hur jag menar.
  Det där med barnlängtan kan ju förstöra en relation ganska rejält.
  Såklart finns det dom som vill ha 8-10 år mellan barnen, men om man vill olika i ett förhållande så blir det ju fel för någon. Då är det ju bättre ni möts lite mer halvvägs och kanske bestämmer att ni kan börja försöka vid säg ca 4-5 år eller så kanske?
  Inte bara barnen sedan tidigare som hinner bli nästan 10 om ni väntar, men även ni som föräldrar är ju då 10 år äldre och beroende på ålder när tjejerna kom så kanske det inte är så ultimat? Sen att börja om igen när man liksom har så stora barn är det många som inte vill =)
Logga in
Bli medlem
Medlemsregistreringen är tillsvidare avstängd mellan 00:00 och 07:00. Vänligen återkom senare.

Innehåll

Innehåll

Svara i tråden...

Innehåll