• Karisma

    Kliande ögon i sep vad an det bero på?

    Hej,

    Har frågat dig om min son 8år som har nötallergi och fått bra svar. :) Och har nu märkt senaste veckorna att han som är röd runt ögonen och kliar i dem, han säger det är både i skolan och hemma. Tänkte nämligen att det kunde vara katterna ev. Men finns det någon stags pollen som är i farten nu i sep? Bor utanför Umeå. Något jag kan ge honom mot irriterade ögon för att lindra. 

    Kan de göra pricktester för olika pollen och tex djur på vårdcentralen eller måste man in på någon allergimottagning? Har just lämnat in blodprov för att kolla vilka nötter han är allergisk mot men inget annat blev sagt att de skulle testa.
     
    /K  

  • Svar på tråden Kliande ögon i sep vad an det bero på?
  • Allergiexperten

    Hej!
    Det finns pollen även i september men det du beskriver kan vara känslighet mot katterna. Prova att ge receptfria ögondroppar för att se om besvären minskar.
    Om han har lämnat blodprov för allergi så kan man komplettera med att även söka efter allergi mot pälsdjur och pollen, prata med den läkare som ordinerade blodprovet. Pricktest kan göras på vårdcentral men det är läkare som ordinerar vad som ska testas.
    Ta alltså kontakt med den läkare som ordinerat blodprovet, det kanske inte behövs pricktest eftersom blodprov redan är gjort och kan utökas med analys även av pollen och pälsdjur. Blodet brukar sparas några veckor på laboratoriet så det brukar gå bra att begära utökade analyser.
    Vänliga hälsningar Anitha

  • Karisma

    Tack så mkt för ditt svar. Ska prata med läkaren om att ev kolla pälsdjur och pollen åxå.

    /Kristina  

Svar på tråden Kliande ögon i sep vad an det bero på?