• Anonym (me)

    Reaktion på klor.

    Vi var på babysim med våran 5 månaders bebis igår, det var tredje gången vi var på det. Men igår fick han utslag över hela kroppen, på huvudet och på ansiktet. 

    Var rädd att det var någon form av allergiskreaktion så en sköterska fick titta på honom, men det vi skulle göra var att avvakta, för han verkade inte besvärad utav det. På kvällen försvann allt.

    Kan vi bada honom vid nästa babysim tillfälle igen? Ska vi vara lite försiktiga i vattnet och inte hälla vatten på huvudet? 

    Mvh            

  • Svar på tråden Reaktion på klor.
  • BVCsköterska Eva

    Hej!

    Små barn har ofta lite känslig hud och kan reagera på lite av varje. Det är möjligt att badet gjorde så att han blev lite irriterad i huden men det är ovanligt med en allergisk reaktion. Ni kan säkert prova en gång igen och det kan nog vara klokt att smörja honom med lite mjukgörande kräm efteråt så återfuktar man huden.

    Lycka till! / Eva    

  • Anonym (me)

    Hej!

    Okej tack!

    Vi upptäckte att det blev lika när vi hällde vatten på hans huvud (Som träning inför "första dyket"). han blev då jätteröd på bakhuvudet, inget i ansiktet dock. Så kanske inte har med kloret att göra utan med varmt vatten? Har inte tänkt på det tidigare om han blivit röd.
           

Svar på tråden Reaktion på klor.