• ThisIsMyYear

    Era bästa fyllningar till smörgåstårta?

    Sambon fyller år om en vecka och har önskat sig smörgåstårta :p Mina fyllningar är oftast tonfisk, ägg, leverpastej osv. Men det är inget som faller honom i smaken. Så nu undrar jag vad ni har för fyllningar? Har lite tomt på fantasi.. Mosat/hackat ägg och hackad skinka i en fyllning har han önskat, men hur gör man för att få det "krämigt?"

    Och kom med alla förslag till fyllningar som går! :D 

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2012-09-30 14:56
    Hans önskemål är att det ska vara utan leverpastej, utan bostongurka, ingen sorts ost (skinkost, keso odyl), ingen frukt (äpple odyl) och ingen tonfisk. :)
    Kräsen karl ;D

  • Svar på tråden Era bästa fyllningar till smörgåstårta?
  • Dack

    Min smörgåstårta brukar bestå av:
    Fyllning 1:
    Leverpastej med bostongurka ev grädde

    Fyllning 2:
    Skinka, majonäs och rivna äpplen

    Fyllning 3:
    Lök, dill, ägg, creme fraich och majonäs

    Tror det var något sådant :)

  • ThisIsMyYear

    Låter som mina fyllningar :) jag tycker inte att det är smörgåstårta utan leverpastej, men det vill han verkligen inte ha xD Det andra låter bra dock :)

  • sommar2001

    Det finns ju massor med röror som kan användas.
    Brukar använda skinkost istället för leverpastej och tonfiskröra men..
    en skinkröra med skinka, rödlök, gräslök, äppelbitar alt gurka, och i det lite dijonsenap (lite) kesella, majonäs och andra kryddor efter smak.
    Eller så gör du en skinkröra med skinka, purjolök, tomat, keso. +kryddor.
    Eller räkor och äggröra? Ägg och lök? Ägg och kivar?

    Brukar göra mina på polarkaka.

    Jo men då var det klart, blir smörgåstårta till middag ikväll! ;)

  • nostalgi

    Detta är min favorittårta, som alltid går hem hos dem som gillar fisk och skaldjur..

    fyllning 1: keso, lättmajonnäs, räkor, curry, salt, peppar.

    Fyllning 2: Keso , lättmajonnäs, hackade ägg, inläggningsgurka, salt, peppar.

    Tårtan bres ovanpå och runt om med fyllningen som blir över. Garnering: Salladsblad!  Kallrökt lax, räkor, klyftat

    ägg, cocktailtomater, gräslök. Dill och gräslök runtom också. Mums.

    (Fyllningarna gör jag enkelt i matberedaren.)


    Skål


    PS: Använder vanligt "rostebröd", som jag lägger 4 skivor i varje lager.)

  • plantan

    Jag brukar göra toast Skagen röra och ha emellan, använder hönekaka.

  • Petra 334

    Jag brukar göra en fyllning med majonäs, lite matgrädde, kraftigt rökt skinka, purjo och hackad annanas. Den andra majonäs liteatgrädde, ugnsbakad pastej och bostongurka eller keso, majonäs, tonfisk, hackad lök och ägg. :)

  • Alby

    Jag har hönökaka, fyllniing är tonfisk, majonäs, purjolök, och Cf. Ibland tar jag ett litet lager mimosasallad.

  • Litenåfin

    Skinka/kassler som jag kör i mixern. Blandar med krossad ananas och lite stjälkselleri (även den mixas). Blandar med majonäs och crème F till lagom konsistens. Blanda skinka och hackat ägg låter sådär gott...

  • tro  hopp  kärlek

    Fyllning ett
    lika delar av majonäs som vispad grädde
    mkt citronpeppar och finhackad purjo samt finhackad kassler

    eller finhackad skinka /alt leverpastej med bostonmajonäs/sallad

    Fyllning2
    3 dl gräddfil alt cremefraiche eller hårt vispad grädde
    1 dl majonäs
    1 tsk citron
    3 kokta hackade ägg
    1 burk tonfisk i vatten
    1/2 dl finhackad dill
    1 dm hackad purjo 

Svar på tråden Era bästa fyllningar till smörgåstårta?