Nu har du kanske inte alla ingredienser hemma men detta är en underbart god morotskaka! Det går säkert att skippa toppingen och laborera med andra smaksättningar om ni inte har allt hemma.
Ingredienser:
2.5 dl rapsolja
200 g strösocker (ca 2 1/3 dl)
4 dl finrivna morötter
3 ägg
4 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 tsk bikarbonat
0.5 tsk salt
1 tsk kanel
Topping:
200 g smör
200 g Philadelphiaost
180 g florsocker (3 dl)
2 tsk vaniljsocker
rivet skal och saft av 1 citron
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 200°. Vispa socker och olja vitt. Tillsätt morötterna och sedan äggen, ett i taget. Blanda de torra ingredienserna och rör ner i smeten. Smörj och bröa en form och häll i smeten. Grädda mitt i ugnen 30-35 minuter. Låt kakan svalna.
2. Smält smöret till toppingen och låt det svalna lite. Vispa det med de andra ingredienserna till en fluffig smet. Bred toppingen över kakan. Låt stå kallt ett tag så att toppingen stelnar.