krydda steka kött?
om ni ska steka en bit kött typ nöt vad kryddar ni med då?
om ni ska steka en bit kött typ nöt vad kryddar ni med då?
Oftast bara salt och peppar
Det finns mycket som funkar. Är det kött av bra kvalitet är, precis som FlitigaLis säger, salt och peppar i all enkelhet alldeles utmärkt. Helst svartpeppar enligt mig. Gärna grovmalen direkt från kvarnen. Det är vad jag oftast använder. Den "spännande" kryddningen kan man ha i såsen.
För smakens skull är det viktigt, tycker jag, att steka i smör. Margarin kommer inte innanför kökets tröskel i mitt hem.
Jag kan tillägga vilken "krydda" jag ALDRIG använder: natriumglutamat. Alldeles för många färdiga kryddblandningar innehåller den kulinariska katastrofen. Det kan förstöra vilken mat som helst.
Steker köttet i riktigt smör, kryddar med salt och lite vitpeppar, samt slänger i ett par vitlöksklyftor i pannan.
Om nom nom :)
Eller snarare... skivade vitlöksklyftor så smaken sprider sig lätt i smöret och på köttet
Beror på vilken tyå av kött.
Fint nötkött: ofta svartpeppar. Ibland lite grönpeppar.
Fläskkött: Vitpeppar, mot slutet av stekningen paprika.
Båda: lite vitlkök i pannan
Eller i en marinad!
Nötkött: tex soya, vitlök, ingefära, chili.
Fläskkött: soya, honung, vitlök, paprika, chili.
Och sedan fräsa ur pannan med tex lite konjak, whisky, rödvin...
Vitlök och timjan.
salt och timjan (y)
Stek i riktigt smör, krydda med flingsalt och nymalen svartpeppar. Eller en kryddblandning från Änga gård, äventyrslusta är grymt god (och inga läbbiga tillsatser).