kycklingsallad.
Till 20 personer:
800 g pasta, penne eller skruvar
2 grillade kycklingar
2 burkar majs
½ purjolök
3 paprikor blandade färger
4 dl creme fraiche
1 dl majonäs
1 påse tacokrydda
2 dl sweet chilisås
Koka pastan och skölj den med kallt vatten. Ta bort skinn och ben från kycklingarna och skär köttet i småbitar. Låt majsen rinna av. Ansa purjolöken lägg dem i lite kallt vatten en stund så att de blir krispiga. Kärna ur paprikorna, skär några strimlor till garnering och tärna resten. Blanda creme fraiche, majonäs, tacokrydda och sweet chilisås i en stor salladsskål. Vänd ner kyckling, pasta och grönsaker. Garnera med paprikastrimlor och bladpersilja.
Det går bra att koka pastan och skära upp grönsakerna och blanda ihop dressingen dagen innan. Plasta in det väl och blanda ihop allt innan det ska serveras.