
-
-
Svar på tråden får man eller får man inte??
-
sushi
-
"Gravad, rökt fisk och sushi: ät nygjorda eller nyförpackade produkter. Kontrollera förpackningsdatum. (listeria)"
Ur kostråd för gravida:
http://www.slv.se/sv/grupp1/Mat-och-naring/kostrad/gravida/ -
Ja, beroende på vad den är gjord av. Nygjord vegetarisk sushi är inga problem. :)
-
Varför bara vegeratisk?Apotheosis skrev 2012-11-03 16:12:39 följande:Ja, beroende på vad den är gjord av. Nygjord vegetarisk sushi är inga problem. :)
-
tack för svaren. :)
-
Jag läste att man kan äta även laxen om den har varit nerfryst i minst 3 dygn. Då dör listeriabakterien.
-
Man får det men inte ofta vad jag förstått.
-
Njae, listeria dör inte av nedfrysning.amadeleinee skrev 2012-11-03 16:14:35 följande:Jag läste att man kan äta även laxen om den har varit nerfryst i minst 3 dygn. Då dör listeriabakterien.
"Listeria och toxoplasma dör om maten hettas upp till rykande het. Toxoplasma dör också om maten fryses i tre dygn, men listeria överlever frysning."
Läs kostråden och den fördjupade information om listeria och toxoplasma. http://www.slv.se/sv/grupp1/Mat-och-naring/kostrad/gravida/
-
Varför inte ofta?Lufsan skrev 2012-11-03 16:15:33 följande:Man får det men inte ofta vad jag förstått.
-
Jag har läst mig till att det som är ok är lax (som varit fryst) och crabfish (och förstås de vegetariska alternativen).
Det betyder att man bör undvika övriga bitar som innehåller rå fisk / råa skaldjur.
Rätta mig om jag har fel!
Varför får man inte äta det ofta undrar jag ?