• Anonym (Natal­ie)
    Äldre 20 Nov 16:00
    4900 visningar
    1 svar
    1
    4900

    Utslag runt munnen och besvärlig hosta

    Hej!

    Har en dotter på snart 2 år som för ett halvår sedan fick röda små prickar runt munnen. Dessa har inte försvunnit alls under detta halvår utan blir bara värre och värre. Ibland syns de knappt, och då tror vi de ska försvinna, tills de efter någon timme (oftast efter hon ätit) blommar upp jättemycket och det blir svullet runt dem med. Det har gått så lågt så de har blivit sår och irriterat. Området är även väldigt torrt, och de är jättemånga nu och vandrar upp på näsan mot pannan också. De verkar inte klia.

    Vi har uteslutit mat med röda färgämnen i, det blir lite bättre, men de kan fortfarande blomma ut i full kraft på några minuter utan att hon ätit något rött. Vi smörjer hela tiden med mildison.

    Vad kan detta bero på? Vi har pricktestat henne för djur och allt möjligt, som inte visade på någon allergi, och hon får bara laktosfria produkter då allergiläkaren vi träffade ansåg att hennes mage var väldigt svullen.

    Sen för 2-3 månader sedan fick hon riktigt jobbig hosta. Testade alla slemlösande mediciner mm men inget fungerade. Tillslut fick vi bricanyl utskrivet som tog bort hostan efter bara 3 dagar. Men så fort vi slutar med den blir det lika illa igen. Undrar vad det kan vara för hosta? Dagispersonalen och andra vi träffar säger att det låter som Astma.det blir även mycket värre om hon går ut eller har varit ute och kommer in. (temperaturskillnader) Hostan är värst på natten, och ibland får hon lite jobbigt att andas när hon hostar så mycket. Det låter väldigt slemmigt och hon rosslar alltid något fruktansvärt när hon vaknar och låter väldigt hes. Kan det vara astma, och vad gör man åt det?

    Vi har för tillfället fem katter (3 kattungar) och en hund. Kan det ha med utslagen eller hostan att göra? Utslagen började då vi fick hem hunden för 6 mån sedan, men allergiläkaren säger att eftersom pricktestet inte visar något så beror utslagen troligtvis inte på djuren utan röda saker. Läkaren sa även att hon måste ha kliande ögon och utslag som kliar för att det svar vara djurallergi. Men den senaste månaden har hennes ögon börjar rinna, ser ut som om hon gråter, nästan varje dag. Men hon kliar inte i dem. Vilka ämnen/mat kan det annars vara hon reagerar på?
    Om hon har astma, kan den leda till att hon blir djurallergiker om vi behåller djuren?

    Jättetacksam för svar!
    Mvh Natalie

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2012-11-21 11:08
    Kan tillägga att jag såg att jag skrivit till "allergiexperten"angående dessa utslag i ansiktet tidigare. Hon har alltså haft dessa besvär sedan ca 1,5 år tillbaka, men det är det senaste halvåret som det blivit värre och värre.

    Tidigare inlägg: www.familjeliv.se/Forum-15-358/m60257718.html

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2012-11-21 11:22
    Glömde även tillägga att hennes näsa har runnit konstant sen hon började dagis för ca ett år sedan. Och hon nyser en del. Har fått förklarat för mig att detta beror på just dagissjukdommar. Kan det ha med allergin att göra?

  • Svar på tråden Utslag runt munnen och besvärlig hosta
  • Äldre 22 Nov 18:50
    #1

    Hej! Jag tycker ni ska boka in tid för utredning om flickan är allergisk och om hon har förkylningsastma, dessutom utredning varför magen är svullen. Som jag skrivit tidigare så tar det tid att utveckla allergi och det du beskriver tyder på att dottern nu utvecklat allergi eftersom symtomen har funnits länge och ökat över tid. Hon är fortfarande så pass liten att det inte blir säkra svar om man gör allergitest mot exempelvis hund eller katt. Man kan alltså vara allergisk utan att få positivt svar, det man måste ta hänsyn till är alltid symtomen som barn uppvisar.
     
      För att ge dottern möjlighet att må bättre är det av största vikt att ni kontaktar barnläkare för bedömning av alla hennes symtom.
    vänliga hälsningar Anitha 

Svar på tråden Utslag runt munnen och besvärlig hosta