• Mandelskorpan

    Mjölkfri ersättning som INTE innehåller majs?

    Hej!

    Sonen (10 mån) är allergisk mot bland annat mjölk, soja och majs och vi har problem med att hitta en ersättning som inte innehåller maltodextrin eller glukossirap från majs. Den senaste vi provat är baserad på fria aminosyror och heter Neocate men det gick inte, han reagerar på den. Den innehåller just glukossirap av majs.

    Har du något tips på mjölk/sojafri ersättning som även är helt fri från majs? 

    Vi har fått remiss till dietist men det tar väl några veckor och vi försöker skaffa oss så mycket kunskap som möjligt inför besöket.

    Tack på förhand för svar.   
       

    Mvh
    Mandelskorpan

  • Svar på tråden Mjölkfri ersättning som INTE innehåller majs?
  • Dietist Gunilla

    Neocate är en mycket lågallergen produkt. Sannolikheten att barn med majsallergi ska reagera på Neocate är liten. Om ditt barn är mycket känsligt är det inte så klokt att pröva andra produkter på egen hand. Tag i stället kontakt med barnkliniken eller se om du kan påskynda besöket hos dietisten. Kanske är det något annat som ditt barn är överkänsligt mot?

  • Mandelskorpan

    Tack för snabbt svar! Vi har förstått att det är mycket ovanligt att reagera på Neocate men nu har vi tagit bort den 1.5 dygn och satt in den igen och han får reaktioner. Det är typen långsamma reaktioner han har och vi hoppas att det är något annat han reagerar på men han äter i stort sett bara potatis, nötkött, gurka o melon just nu som han ätit utan problem så det lutar ändå åt Neocate....

    Vi har kontakt med allergikliniken och har bett om att få träffa diestist snarast. Tack ändå för ditt snabba svar.

    /Mandelskorpan     

Svar på tråden Mjölkfri ersättning som INTE innehåller majs?