• Samunotis

    Bästa brödet till smörgåstårta?

    Vilken sorts bröd köper ni till smörgåstårta?

    Undrar sedan om brödet ska vara färskt eller några dagar gammalt innan man
    gör tårtan?

    Tacksam för svar!

  • Svar på tråden Bästa brödet till smörgåstårta?
  • Trollie

    Jag brukar gå till bageriet och köpa bottnar, tycker att dom är klart bäst :)

  • Millan83

    Polarbröd! Såna där stora runda som är vikta till halvmånar i påse.

  • Apotheosis
    Millan83 skrev 2012-11-23 11:48:38 följande:
    Polarbröd! Såna där stora runda som är vikta till halvmånar i påse.
    Föredrar också dessa!
  • Smulan 89
    Jodyanna skrev 2012-11-23 11:51:05 följande:
    Använder storfranska rostbröd som jag tar bort kanterna på.
    Samma här.
  • Samunotis
    Apotheosis skrev 2012-11-23 11:50:45 följande:
    Föredrar också dessa!

    Är inte Polarbröd lite för sött? Eller har jag fel där?
  • Millan83
    Samunotis skrev 2012-11-23 11:55:23 följande:
    Är inte Polarbröd lite för sött? Eller har jag fel där?

    Inte alls. De blir jättebra!
  • Loojsen

    Hönökaka eller vitt rostbröd :) hönökaka om de inte är till väldigt många, isåfall rostbröd så man enklare kan göra en långpanna :)

  • Apotheosis

    Sött? Jämfört med?
    En del har ju rostbröd och andra brödlimpor i sina smörgåstårtor. Det är ju nästan som sockerkaka.

  • sär skriven

    Själv använder jag landgångsbröd. Visste inte att man kunde köpa bottnar på bageriet - är de dyra?


    Det här är världens bästa sidfot, och den är min.
  • Samunotis

    En fråga till: Använder ni dagsfärskt bröd eller ett par dagar gammalt bröd, innan ni gör bottnarna?

  • Millan83
    Samunotis skrev 2012-11-23 13:55:05 följande:

    En fråga till: Använder ni dagsfärskt bröd eller ett par dagar gammalt bröd, innan ni gör bottnarna?


    Spelar ingen roll. Det viktiga är att den får stå med fyllningen en dag innan man dekorerar och ska äta den. Så den får gosa ihop sig!
  • Mama81

    Köper färdiga smörgåstårtebottnar på ica, den jag hittat kommer från Wästgötabagaren men har även sett från nåt som heter Gerdas bageri. Finns i tre storlekar och är väl som en stor hög brödkaka ungefär. Färdigdelad i tre delar. Sen går det väl att få på bageriet direkt om man har ett sånt i närheten.

  • tro  hopp  kärlek

    Köper på bageriet, det är lite sött ungefär som ngt mellanting av tekaka och sirapslimpa.
    Fyller det med fyllning då det är färskt dagen innan vi ska äta. Garnerar samma dag som den ska ätas. 

  • Sara1985

    2 lager kavring utan kanter och 3 lager landgång eller vit formfranska utan kanter. Mums!

Svar på tråden Bästa brödet till smörgåstårta?