• Swempa

    Mattider/mängd

    Hej!

    Har några frågor angående mattider, matmängd och lite annat för mitt barnbarn.

    Pga av ADHD hos mamman och Torretes hos pappan så är de under uvärdering på behandlingshem (de sökte frivilligt hjälp då kände sig osäkra i sin nya roll som föräldrar) efter de blev föräldrar för 1,5 mån. sedan till en liten härlig pojke. Han vägde 2 290g när han föddes. De visstades på en Neo-klinik i två veckor då han till en början hade lite lågt blodsocker, de blev sedan utskrivna och åkte ner till behandlingshemmet. 

    Vissa underligheter verkar pågå på behandlingshemmet. För ca två veckor sedan skrek pojken så mycket att han blev blåaktig och de blev då oroliga och ville åka till sjukhuset med honom vilket de också fick. Föreståndaren på behandlingshemmet (leg. psykolog) och en blivande pedagog under utbildning har sedan de kom ner till behandlingshemmet ställt diagnosen "dödsjuk" på pojken? Hur nu en psykolog och en blivande pedagog kan ställa en medicinsk diganos!?

    I utlåtandet från den Neoklinik de hamnade på då de åkte till sjukhuset för att han skrek näms inget om att han skulle vara "dödssjuk"! Där skrivs att de sökte för att han skrek så han blev blåaktig i ansiktet och läkarna på neo misstänkte kolik. de skrevs ut två dagar senare med rekomendationen mat var fjärde timme som ju är brukligt.

    Behandlinghemmet har efter detta tillsammans med BVC på orten kommit fram till att han skall ha mat var tredje timme. Han skall äta 120 ml varje mål enligt dem. Nu går det ju inte att få i honom mer än 90-95 ungefär sedan spottar han ju ut maten. Samma personal som ställde diagnosen "dödssjuk" hävdar att pojken har ett "komatillstånd" mellan mattiderna (de säger att han är svårväckt)! Ingen barnläkare har varit inkopplad och ställt den diagnosen, enbart psykologen och den blivande pedagogen!

    Jag vet inte vad de håller på med på det behandlingshemmet! Nu väger pojken 3 330g och verkar fullt frisk, men nu börjar det komma anmärkningar på att mamman inte har ögonkontakt med barnet hela tiden under matningen (härör sig från ett par tillfälle när ny personal kom för att kontrollera matningen och mamman pratade med dem för att lära känna dem).

    Pappan har fått anmärkningar på att han är "ensidig" när han tar hand om sin son??? Vad betyder det? 

    Känns som att det "letas" fel på dem och att de måste vara riktiga superföräldrar för att svara upp mot kraven som ställs på dem! Verkar faktiskt som om ett omhändertagande av barnet kommer att bli resultatet av behandlingshemmets utvärdering! Den blivand pedagogen skall vid ett tillfälle, när mamman försökte förklara hur hennes ADHD påverkar henne och hur hon önskade att bli bemött, ha sagt "sluta tjata om det, vi skall nog se till att omhändeta barnet"!  

    De är där på frivillig basis från början men ändå med ett litet förtäkt "hot" från soc för att barnet kan omhändertas om de väljer att åka därifrån! När jag besökte dem förra lördagen märktes tydligt att de inte mår bra, varken pappan eller mamman!

    Har behandlingshemmet rätt i mat var tredje timme och har de rätt i att han "måste" äta 120 ml (vilket inte går att få i honom! Kan han svårväckthet bero just på att han väcks var tredje timme, att han inte får sova ut? 

    Det kan ju omöjligt vara rätt att en psykolog och blivvande pedagog kan ställa medicinska diagnoser?       

     Vad kan vi göra?

    Mvh En mycket orolig farfar!  

     

Svar på tråden Mattider/mängd