• Anonym (:()

    HJÄLP! ätit 3 månader gamla ägg...

    Jag har precis ätit 3 månaders gamla ägg..
    Är hos min mamma och va så hungrig så jag koka upp ägg, det enda hon hade hemma... Åt macka med ägg och kaviar, när jag delar  äggen ser jag att viss del av gulan e svart, men tänker att jag kokat dom för länge eller nåt.. Idiot..
    Jag äter upp mackorna och sista tuggan e det så lite kaviar så jag känner att det smakar lite konstigt... Kollar på paketet och den gick ut 6/9/12......
    Jag vet inte vad jag ska göra? Jag har ju redan ätit.. hur farligt är det? dom va helt kokta..
    Fan va klantigt.. :( :(

  • Svar på tråden HJÄLP! ätit 3 månader gamla ägg...
  • Bollhav

    Ingen fara ägg håller mycket längre än datummärkningen särskilt om man har dem i kylen. Att de smakade konstigt beror antagligen på att du kokat dem för länge.

  • fläta

    Dåliga ägg går inte att missta sig på, de luktar för illa för att det ska gå någon förbi. 

  • mape81

    Om äggen flöt på ytan när du la dem i vattnet/kastrullen så var de för gamla. Ägg som inte flyter är inga problem alls att äta. Samma sak så länge gulan är hel när man dela/knäcker ägget.

  • La Lola

    Det är knappast nån fara. De har väl förvarats i kylen? Datummärkningen gäller om de förvaras i rumstemperatur.

    Vad oroar du dig för förresten?


    *mamma till Alma (maj 2000) och Hedda (mars 2009)*
Svar på tråden HJÄLP! ätit 3 månader gamla ägg...