• Tant violett

    Referenter

    Ang referenter. Vad jag har förstått så ska man ha 3 st referenter till medgivandeutredningen. Ska man sen ha 3 nya till ansökan till Landet? Eller kan man ha samma? Ska man ha par eller det går med ensamstående? Behöver de vara gifta? Hur har ni gjort?

  • Svar på tråden Referenter
  • fabbemam

    Det det är olika hur många och vilka som utredarna vill ha. Endel vill att någon eller några ska vara släkt med sökanden och andra säger att det absolut inte får finnas släktband. I vårt fall så bestämde vi helt själva vilka två som hon skulle prata med. Hon ville gärna att i alla fall en av dem skulle vara släkt med oss men vi ansåg att de vi valde bättre kunde beskriva oss som föräldrar då vi på ett annat sätt än släkten delar samma värderingar och syn på barnuppfostran. Hon lyssnade på oss och godkände de vi valt.

    Hur många referenter och om det behövs andra än i utredningen när ni skickar till landet beror helt på vilket land ni skickar till.

  • annika11

    Vi skulle ha två referenter till utredningen dom skulle helst inte vara släkt med oss. Sen skulle vi ha två nya till landet  som inte fick vara släkt med oss. Vi hade inga krav på att dom skulle vara gifta men till landet skulle det helst vara personer med god utbildning och gärna någon fin titel.

  • Tant violett

    Tack för svaren!! Annika 11: vad menas med god utbildning och fin titel? Är det högskolenivå som sjuksköterska, Läre, Tandhygenist. Eller måste man upp till läkare, advokat , överste?

  • annika11
    Tant violett skrev 2012-12-08 18:33:28 följande:
    Tack för svaren!! Annika 11: vad menas med god utbildning och fin titel? Är det högskolenivå som sjuksköterska, Läre, Tandhygenist. Eller måste man upp till läkare, advokat , överste

    Till vårt land så anses det som att personer med en fin tital bättre kan intyga  att man skulle bli en bra förälder..   Bland våra referenter så har det ena referenten en lång utbildning och en fin titel. Den andra referenten gymnasieutbildning och ett vanligt jobb.

                
        
  • koalabjörn

    Vi skulle ha 3 referenter varav en kunde vara en nära släkting.


    Referenterna skulle helst vara gifta, ha barn eller åtminstone mycket erfarenhet av barn, ha "god" utbildning (grundskola+minst 3 år gymnasium) och ska ha arbete. Det ska vara personer man träffar ofta och som skriver att de välkomnar barnet och är beredda att stötta och hjälpa vid behov.


    Det räcker att den ena i paret undertecknar brevet. Det är positivt om det är kvinnliga referenter eftersom man i många länder litar på att kvinnor vet mer om barnuppfostran osv.


    De olika referenterna får inte vara gifta med varandra (tex om nån skulle få för sig att be både mannen och frun i ett par skriva varsitt brev så går det självklart inte.)


     


    så var det för oss....

Svar på tråden Referenter