liten fin en skrev 2012-12-12 20:49:46 följande:
Om du känner dig helt ovan i köket, så kan du kanske börja med att göra salladsbaserad mat? Ett extra plus är att det inte blir något stekos, vilket många gravida mår dåligt av i början.
En sallad kan vara riven morot, babyspenat, tomater och lite broccoli (go bananas med det du har hemma eller i grönsaksdisken). Se till att få med lite protein också, kanske lite varmrökt lax, färdigköpt grillad kyckling, kokt ägg eller keso? Om du känner dig lite matlagningsberedd så kan du kanske steka en bit fisk till?
Jag skulle råda dig till att skippa kokboken för gravida, köp en vanlig som du kan ha under flera år och följ rekommendationerna på SLV's hemsida. Det är egentligen inte så mycket som man behöver äta mer av/undvika när man är gravid.
Lycka till!
Det låter jättebra! Jag älskar sallad och stekos är ingen favorit längre (märkte jag idag) haha!
Man kan ju i stort sätt ha ALLT i sallad, allt från köttbullar till lax. Tack för tipset! Tack för fina tipsen!
Kram!