• Voorhees

    Dessert på nyårsafton? Alla tips är välkomna!

    Kommer fira nyår med familj, släkt, pojkvän och nära vän till mig och min pojkvän i år. Vi blir ca 12-15 personer och jag hade tänkt göra efterrätt i år och vill gärna ha tips på efterrätt som är passande till nyår, men som är lätt att göra till ett större sällskap. Vad jag vet finns inga allergier mot något specifikt. Dela med er av alla tips!!

  • Svar på tråden Dessert på nyårsafton? Alla tips är välkomna!
  • ettheltnyttliv

    saffranspannacotta fick vi en nyår... himmel va gott!!

  • Voorhees
    MamaPapa skrev 2012-12-10 22:14:45 följande:
    Vad har ni till förrätt o huvudrätt?
    Förrätt vet jag inte, med huvudrätt är nog kalkon med olika sorters potatis osv. Vi har delat upp rätterna inom familjen, så att en ska slippa göra allt för ca 14 personer!

     
  • Voorhees

    Vill tacka för alla tips! Har fått mycket hjälp på vägen.
    Jag är inne på ett nytt spår nu! Ett dessertbord cirklar i tankarna, med flera desserter alltså.

    Vad kan man ha på ett dessertbord? Får jag ihop det hela till ett dessertbord kör jag på det. Annars tar jag något av era tips här :)

  • Ann Nelly

    Jag gör ofta minidesserter till bjudningar. Vi har även haft buffé med minidesserter på en stor fest.
    Dessa gör jag i små snapsglas och glögglas (finns billigt på Ikea om man inte har).

    Till förra nyår hade jag (ett kit till varje person, uppställt på fat):
    Mjölkchokladmousse med ett körsbär på toppen.
    Vaniljpannacotta med hallongele som ett övre lager.
    Citronkladdkaka med lite grädde och chokladdoppad jordgubbe

    Till buffé har vi bland annat haft:
    Vaniljpannacotta med färska hallon/blåbär.
    Chokladmousse (så smidigt att spritsa i små glas).
    Äppelkaka i små fyrkanter
    Kladdkaka i små fyrkanter med gräddklick
    Minisemlor
    Havreflarn med nougatklick

    Nu kommer jag inte på mer...men det var lite tips iallafall.

  • EnLitenJag

    Chokladmousse! Enkelt och gott.


     


    Mitt recept:


    1 deciliter vispgrädde per person


    lika många äggulor som deciliter grädde


    ca. 150 g choklad per 5 dl grädde (rekommenderar fin, mörk choklad)


    Vispa grädden hård. Smält chokladen. Blanda äggulorna i chokladen och VÄND ner allt detta i grädden.


    Fördela i serveringsskålar och låt stå i kylen i minst två timmar. Voila!


    Du behöver inte ha i extra socker eller sånt onödigt. Du kan däremot smaksätta med kaffe, kahlua etc.


     


    Har fått massor lovord över denna mousse!


     

  • Kinya

    -Chokladtryfflar
    -Pannacotta
    -Äppelpaj
    -Smördegsbakelser: Skär färdig smördeg i rutor eller annan form. Sätt in i ugnen och låt grädda till de puffat upp  sig och fått lite färg. Ta sen ut dem, låt svalna och skär den på mitten (så du får en botten och en hatt). Lägg en klick kesella vanilj på botten och sen någon frukt/bär och sen hatten på. Pudra med florsocker.

Svar på tråden Dessert på nyårsafton? Alla tips är välkomna!