Kall räkrulle???
För länge när vi var bortbjudna fick ni nån sorts räk-rulltårta. Det var så himla gott. Det var som nån kall stor pannkaka som var fylld med nån räkröra. Är det nån som vet vad jag menar och som har recept på detta??
För länge när vi var bortbjudna fick ni nån sorts räk-rulltårta. Det var så himla gott. Det var som nån kall stor pannkaka som var fylld med nån räkröra. Är det nån som vet vad jag menar och som har recept på detta??
petit choux
Finns som färdig mix.
Jättegott att göra tex räkrulle på,
Brukar blanda Crabfish och räkor med lite rödlök och dill,
och blanda ner i majonäs och creamfresh
Jag har ett recept, kan gräva fram det senare.
Det är som en pannkaka men med extra mycket ägg som man tillagar i ugn. Sen gör man en röra med räkor, ägg, dill majonäs och creme fraishe (kan ha varit något mer)
Västkustrulle
125g smör - smält i kastrull
1½ dl mjöl - Blanda med smöret, vispa till en jämn smet
3dl mjölk - Rör ner i mjölblandningen
1krm salt
- Låt svalna
4 ägg - Vispa ner i smeten, ett i taget
- Häll smeten i bakplåtspappersklädd långpanna
- Grädda 20min i 200 grader
- Låt kallna
Fyllning
½kg räkor - skala, eller ta ca 300g skalade
2 dl vispgrädde - Vispas hårt
1 dl majonäs - Rör ihop med grädden
2dl finhackad dill - Blanda med majonäsröran och räkorna
Salt och peppar
2 hårdkokta ägg - Rör försiktigt ned finhackade ägg med resten av blandningen
Bred ut fyllningen på den kalla botten, sen rullar man ihop den från långsida till långsida.
Blir bäst om den får stå i kylskåp ett tag innan servering, kan förberedas dagen innan servering.
Servera i ca 2 cm tjocka skivor
Väcker en väldigt gammal tråd till liv.....Hur många portioner räcker en sån här räkrulle till tror ni?