• bumse2

    Vilken vinäger?

    Vilken vinäger ska jag använda i receptet nedan, röd eller vitvinsvinäger? Det står endast vinäger i receptet och jag blir osäker på vilken jag ska ta.

    Marinerad ansjovis 6 portioner
     
      
    Du behöver
    2 askar ansjovis à 125 g
    1 msk stark senap
    1 msk vinäger
    1 dl olja
    1 fint hackad rödlök
    4 msk finhackad dill
    Gör så här
    Rör senap med vinäger och olja. Blanda i rödlök, dill och väl avrunnen ansjovis i smala strimlor. Lägg över i burk med tätslutande lock och låt stå i kylen ett dygn.


    Emma 020123, Linus 080917
  • Svar på tråden Vilken vinäger?
  • Kinya

    Jag hade använt vitvins- eller rödvinsvinäger. Vitvinsvinägern är lite skarpare i smaken medan rödvinsvinägern är lite rundare, tycker jag.

  • Kinya
    Kinya skrev 2012-12-13 14:20:20 följande:

    Jag hade använt vitvins- eller rödvinsvinäger. Vitvinsvinägern är lite skarpare i smaken medan rödvinsvinägern är lite rundare, tycker jag.



    Jag tror alltså att vilken som blir bra. Det handlar nog mer om personlig smak än om att en av dem passar bättre än den andra.
  • bumse2

    Då får det bli rödvinsvinäger för det ska jag ha i en rödlöksmarmelad, slipper då köpa fler olika


    Emma 020123, Linus 080917
Svar på tråden Vilken vinäger?