Vad har man på ägghalvor?
Vi ska ha julbordsknytis på jobbet, och jag ska ta med äggalvor. Nu kom jag på att jag inte vet vad jag ska ha på, eller ska de bara vara naturella för att passa till sillen? Hur gör ni? Vad är vanligast?
Vi ska ha julbordsknytis på jobbet, och jag ska ta med äggalvor. Nu kom jag på att jag inte vet vad jag ska ha på, eller ska de bara vara naturella för att passa till sillen? Hur gör ni? Vad är vanligast?
Naturella
Majo och ett par räkor
Kaviar
Så brukar vi göra
Folk har olika. Vissa har majonäs på, andra rom. Jag brukar göra kaviargrädde och spritsa på, rätt mild smak. Vispar grädde och tillsätter lite kaviar :)
Vi delar upp ägghalvorna och gör två olika sorter.
1. majonäs, kaviar rom, räkor, persilja eller dill och en citronskiva (en liten "trekant" räcker)
2. Skagenröra, du gör en enkelt själv
Recept;
250 g skalade räkor
1 dl creme fraiche
1 dl majonnäs
2 msk dill
En skvätt citron
Salt och svartpeppar
Hacka räkorna, blanda med creme fraiche och majonäs. Smaksätt med dill, citron och salt/peppar.
Avsluta med en klick rom och lite dill :)
Gröp ur gulan ur de halverade äggen och blanda denna med lite majönäs, klippt färsk dill och lite pressad cirton eller lite majonäs, riktigt finhackad rödlök och lite kaviar på tub.
Klicka eller spritsa i blandningen i äggen igen och dekorera med färsk dill, en räka eller en klick rom.
Vi har Deviled eggs i år
Ta ut gulan från ägghalvorna ( från 6 ägg) och lägg i en bunke tillsammans med 1/2 dl svensk senap och 0,75dl majonäs, mixa med en stavmixer och smaka av med salt och peppar. Spritsa eller klicka i smeten i ägghalvorna
Ett tips när du delar på ägghalvorna är att ta plastfilm på kniven! då fastnar inte ägget på kniven o ägghalvorna blir fina! :)
Nu har du redan fått mycket tips på vad man kan ha på ägghalvorna!
Vi brukar ta ett serverigsfat o hacka vanlig sallad till botten och sedan sprida ut ägghalvorna på det.. och sen lägger vi majonäs och räkor på möjligen lite dill :) och sedan brukar vi lämna några ägghalvor utan något på! eftersom det kan finnas såna inte äter det (i vårt fall är det så..) men kan även vara bra o lämna utan några eftersom det kan finnas skaldjursallergiker