Om du menade hennes farfars recept så är det det här receptet.
Farfars senap:
1 dl colemans senapspulver
0,5 dl strösocker
1 dl vispgrädde
Gör så här:
Rör ut senapspulvret och socker med vispgrädde tills det tjocknar.
Det är ungefärliga portioner, ta lite i taget och smaka av.
Har 2 recept till på senap, vet ej om det var pernillas eller om det var någon annas recept..
Hemlagad senap:
2 påsar gult senapsfrö
1 påse brunt senapsfrö
1,5 dl vatten
2 msk senapspulver
2 msk socker
1 tsk salt
2 msk vitvinsvinäger
0,5 dl solrosolja eller annan neutral olja
smaksättningar
apelsinsenap:
2 tsk apelsinskal
1 msk apelsinsaft
chili- och honungssenap:
0,5 urkärnad röd chili eller
2 tsk chiliflakes
2 msk honung
Gör så här:
1. Koka senapsfröna i vattnet ca 5 min.
2.Tillsätt resten av ingedienserna. Mixa med stavmixer till en lagom slät konsistens.
Sen kan du smaksätta om du vill med någon av smaksättningarna ovan, blanda väl.
Håller i flera månader i kylen.
Stark grov senap:
3 dl senapsfrö brunt eller blanda gult och brunt
1,5 dl vatten
1 dl socker
0,25 - 0,5 dl ättika 24%
2-3 tsk salt
ev 0,5-1 dl matolja för konsistensens skull
Gör så här:
1.Koka upp senapsfrö och vatten.
2.Häll upp i ett högt kärl och mixa lätt, inte för länge.
3.Blanda i socker, salt och ättika.
4.Om senapen känns för tjock kan du tillsätta olja droppvis under omrörning eller späda med vatten.
Senapen blir godast när den fått stå till sig ett par dagar.
Hoppas det var någon av dessa recept du var ute efter nu...
Lycka till nu o god jul