• Svar på tråden kan man äta detta? Kelda ostsås?
  • Emmut

    Den ska väl upphettas? Då är det inget att oroa sig för :) ät du

  • idontlikeyou

    Varför skulle man inte

  • natha

    Vissa ostar ska man ju undvika har jag hört. Så man blir ju nojjig om vad som är ok och inte  
    Ska ju värma såsen som sades ovan men hur vet jag att jag värmt den tillräckligt?? ska ju inte koka såsen... 

  • Loojsen

    Måste bara tipsa om att denna är KANONgod i lasange , ist för becamel (som jag inte är så förtjust i) ;)

  • hannis

    Det är bara opastöriserad ost tex Brie du inte skall äta rå. Upphettad ost så att den bubblar går alltid bra.  Denna sås är helt ofarlig oavsett! 

  • La Lola

    Såklart kan du äta den.


    *mamma till Alma (maj 2000) och Hedda (mars 2009)*
  • La Lola
    hannis skrev 2012-12-20 16:54:27 följande:
    Det är bara opastöriserad ost tex Brie du inte skall äta rå. Upphettad ost så att den bubblar går alltid bra.  Denna sås är helt ofarlig oavsett! 
    Näe, pastöriserad brie bör också undvikas enligt kostråden.
    www.slv.se/sv/grupp1/Risker-med-mat/Bakterier-virus-och-parasiter/Listeria-monocytogenes/Listeria-monocytogenes/

    Den på tub är dock ok.
    *mamma till Alma (maj 2000) och Hedda (mars 2009)*
Svar på tråden kan man äta detta? Kelda ostsås?