• Anonym

    En ovanlig fråga: Om en person biter i sina kinder på insidan kinderna så det blir sår kan det vara brist på nån c-vitamin eller bara rastlöshet?

    Om en person biter i sina kinder på insidan kinderna så det blir sår som läker efter nån vecka eller så beroende på  hur mycket personen biter kan det vara brist på nån c-vitamin eller bara rastlöshet?  Vad kan detta bero på ? Detta händer olika perioder på året. Det liksom börjar klia i kinderna och när det gör det börjar personen bita.

  • Svar på tråden En ovanlig fråga: Om en person biter i sina kinder på insidan kinderna så det blir sår kan det vara brist på nån c-vitamin eller bara rastlöshet?
  • nozpa

    Hehe satt precis o bet mig i kinden när jag läste detta. Gör ofta det. Inte så att det blir sår iofs. Men har alltid gjort så.

  • Anonym

    Är ju just det att ju mer man biter ju  mer sår blir det och då kan man ju heller inte äta och när det läker så svider det ju längre läknings perioden går :( , och det kan ta en till två veckor innan det läker. Det kliar i kinderna när det börjar och sen kan man inte låta bli å börja  nu har jag inte gjort såhär på kanske över ett år men nu började det klia igen. Känns lite som att jag har brist på nån vitamin när jag gör så för blir alltid sugen på typ Juce innan eller apelsin eller nått sånt. så har mycket funderingar på vad det kan handla om. gjort så här i många år nämligen har inte hört nån annan göra så förutom du då.  Skönt att man inte är ensam om det iaf trodde jag va det.

  • L i n n

    Jag biter mig hela tiden på insida kinder.
    Även på läpparna.

    Inte så det blir sår, utan mer små skinflikar

  • nozpa
    Bitchos skrev 2013-01-07 22:51:03 följande:
    Om du får sår av det så kanske du har afte?

    Men såren kommer av att hon biter. Vilket är logiskt. Biter jag mig tillräckligt mycket o hårt på handen så blir det också sår.
    Afte är väl ändå blåsor/sår som uppkommer av sig "självt"? 
  • Anonym

    Jag känner inga blåsor eller nått sånt. 

  • Bitchos

    Afte kan uppkomma efter en skada i munnen och de kan uppkomma av sig själv. Om du tex biter dig av misstag i kinden så kan det bli aftesår av det.

  • Anonym

    Men det känns som det börjar klia på kinderna när jag börjar bita men känner aldrig några blåsor afte är ju blåsor med var i? men jag känner inget sådant.

  • Bitchos

    Nej, inget var alls i afteblåsor. Det blir som öppna sår i form av en cirkel - som en krater och de är väldigt smärtsamma och tar ca 2 veckor att läka. Men att det ska klia känner jag inte igen, mer att det blir lite ömt innan det bryter ut. Det kan ta någon vecka innan det bryter ut helt, ibland går det snabbare. Finns krämer som lindrar på apoteket.

  • Anonym

    Jag brukar också bita mig i kinderna...inget jag tänkt på nu förrän jag läste ditt inlägg. Glad Men så länge du inte biter sönder kinderna är det nog ingen fara.

  • Anonym

    Jag kan bita väldigt mycket tills jag känner att det liksom är klart, det kan bara ta lite tid att läka helt enkelt, gjort såhär sen jag va mycket ung vill jag minnas. Har inte bitit så mycket denna gången för jag vet ju hur ont det gör när det läker sedan. Men ja känner inga blåsor eller annat som ni beskriver här bara att det kliar i kinderna när det börjar.

  • Juliiajuliia

    Brukar bita på de skinnflikar som sitter typ 1cm från mungiporna. Är det där ni också biter eller ni biter i hela kinden?

  • Juliiajuliia

    Brukar bita på de skinnflikar som sitter typ 1cm från mungiporna. Är det där ni också biter eller ni biter i hela kinden?

  • JBärbäst

    Jag har gjort det i typ 2 år och min tandläkare märkte det när jag var där. och det är typ som en beroende sak. att jag moste sitta och bita av skin i kinderna. och jag har försökt att sluta bita men det går inte..

Svar på tråden En ovanlig fråga: Om en person biter i sina kinder på insidan kinderna så det blir sår kan det vara brist på nån c-vitamin eller bara rastlöshet?