• swjwo

    Kalops på spisen!

    Håller på att för första gången laga min egna kalops och det luktar så gott!

    Nu till min fråga, när det är klart. Hur gör jag då för att få såsen lite djupare och tjockare? Har inte maizena hemma. Grädde? Mjöl? 

  • Svar på tråden Kalops på spisen!
  • Aniiee

    Har du potatismjöl så använd det, utrört i lite vatten. Annars ta lite vetemjöl och kladda ihop med lite smör.

    Eller låt kalopsen stå i en timme till eller två..... 


    Yaoi is the opiate of the fangirls
  • swjwo

    Har bara vetemjöl och grädde som sagt men mjöl och smör? Blir såsen tjockare då? Att dessutom få den lite mörkare, soja? Eller det förstör själva kalopssmaken?

  • pigglet

    I mitt recept är det 2 msk vetemjöl på 600 gram kött och 3 dl vatten.

  • Aniiee

    Ja, såsen blir tjockare då. Det är liksom "grundredningen" som din mormor använde innan maizena fanns i sverige. Du kan nog ta lite soja, var försiktig dock så det inte blir för salt. 


    Yaoi is the opiate of the fangirls
  • Fridiz86

    blandar mjöl med vatten och sen häller i.

    men i mitt recept så har man mjöl i från början så behöver man inte göra det tjockare

  • swjwo

    Den kokar kanske sig tjock :) Hade också mjöl från början. Tack vad snälla ni är för alla tips!

  • tro  hopp  kärlek

    Soja, lite grädde blandat med mjöl, samt oxbuljong ger det en mustig smak. Glöm inte morot och lagerbladGlad

  • swjwo

    Okej. Soja, grädde och mjöl check! Nejdå ingen fara, lagerblad och morot är ett måste i Glad

  • swjwo

    Oh my god! Första gången jag gör kalops själv och det roliga är att det smakar kalops, den där klassiska smaken! Lyrisk, mm så god! Älskar att testa nya grejer inom matlagning Skrattande

Svar på tråden Kalops på spisen!