Till ca 6 pers:
-Skär två lagom stora gula lökar i smala "klyftor" (lök smakar väldigt olika beroende på hur man skär den)
-Pressa 3 vitlöksklyftor och släng ned det i en panna med olja
-skär 3 morötter och två paprikor i smala pinnar, så att det blir lite estetiskt tilltalande, släng i det
- ha i en burk bambuskott, en burk vattenkastanjer och en burk minimajs
- skär kycklingen i ca 2x2 cm stora bitar, släng i
Kryddning:
Röd currypasta 2 msk
Soja (japansk, inte kinesisk) 1 msk
1/2 röd chili
gul stark curry 2 tsk
grönsaksbuljong 2 tsk
Alla dessa kryddor dras i efter smak: (börja med att vifta lite med alla kryddburkarna över grytan och bygg sen på
)
cayennepeppar
svartpeppar
chiliflakes
spiskummin
paprikapulver
ev. en klick sambal oelek
Häll i en liten burk kokosmjölk och 4 dl creme fraiche. Puttra tills kycklingen är klar och smaka av, ha i mer kryddor av det du tycker behövs! Smakar som i thaikioskerna 