Forum Inaktiva: Barnklädesexperten - Fråga experten
Varje medlem är ansvarig för sina inlägg.
 • Giftfria kläder

  Tis 22 jan 2013 14:37 Läst 2149 gånger Totalt 1 svar
  Tis 22 jan 2013 14:37

  Finns det något bra barnklädesmärke som sätter människan och miljön i fokus? Jag tänker först och främst på allt giftig plasttryck som barn får i sig cancerogena/hormonstörande ftalater ifrån.


  Promota din sida, skriv en artikel på fria-katalogen.se
 • Lena på Stadiu­m
  Visa endast
  Ons 23 jan 2013 10:53 #1

  Hej,

  Vi kan inte säga rakt av hur andra varumärken jobbar, men de flesta svenska företag jobbar idag hårt med kemikaliefrågorna då reglerna har blivit hårdare i produktion. Alla företag måste följa REACH-listan där tydliga nivåer finns vad som är ok att använda. Alla kemikalier är inte farliga men just de som är farliga för miljö och hälsa har tydliga riktvärden som ej får överskridas.


  Regeringen har också gett Kemikalieinspektionen i uppdrag att ta fram tydliga dokument hur vi kan åstadkomma en giftfri vardag med textil och barn i fokus. Här finns de flesta svenska textilföretag med och arbetar mot samma mål. Vad gäller plasttryck och giftiga ftalater så gäller samma riktvärden även där.


  Vi på Stadium följer de riktvärden som finns och i många fall håller oss även under dessa i produktion när det gäller våra egna varumärken såsom Everest, SOC, Race Marine, Revolution mfl.


  Vänliga hälsningar,
  Lena
Logga in
Bli medlem
Svara i tråden...

Innehåll