Forum Inaktiva: Allergiexperten - Fråga experten
Varje medlem är ansvarig för sina inlägg.
 • Akutmedicin i förskola

  Sön 27 jan 2013 10:08 Läst 1863 gånger Totalt 1 svar
  Sön 27 jan 2013 10:08

  Hej! Jag undrar om förskolepersonal normalt har utbildning i att hantera akutmediciner för allergi? Ser det olika ut i olika kommuner? Vi bor i Göteborg och vår förskolepersonal har det inte, men de har en handlingsplan för de allergiska barnen med en bifogad beskrivning av hur man hanterar t.ex adrenalinpenna. Räcker detta? Vänliga hälsningar, mamma på föräldrakooperativ.

 • Sön 27 jan 2013 18:24 #1

  Hej! I utbildningen till förskollärare ingår inte medicinsk utbildning. Verksamheten med barnen i förskolan ska utgå från samverkan med föräldrarna så att det passar barnen. I korthet kan sägas att om barn har olika sjukdomar eller allergier som behöver medicinsk behandling då barnet vistas på förskolan så är det föräldrarnas uppgift att informera och visa lärarna hur de hanterar barnets behov av medicin.
  Alltså det viktiga är att den akuta medicinen som barnet kan behöva finns där barnet är och att omgivningen vet hur de ska hantera medicinen så vistelsen blir trygg för barnet.
  Många föräldrar ber lärarna komma med att tillsammans med föräldrarna och barnet få undervisning av sjuksköterska hur man hanterar exempelvis adrenalinspruta. 
  Hur det förhåller sig i de olika kommunerna går inte att säga men samverkan med föräldrar bör gå till som jag beskrivit. Det låter bra att det finns handlingsplan i Göteborg men jag vet inte om det finns på alla förskolor.
  vänliga hälsningar Anitha 

Logga in
Bli medlem
Svara i tråden...

Innehåll