• Björnmossa

    Ersätta vaniljpulver

    Hej!

    Jag håller på och bakar och har allt hemma jag behöver utom vaniljpulver. Vill helst inte gå och handla pga tidsschemat.

    Vad skulle ni ha tagit istället? Jag har:
    vaniljsocker
    vaniljarom
    en vaniljstång som jag redan skrapat ut fröna ur en gång (tänkte att jag kanske kan finfördela den på nåt sätt)

    Kakan är GI så det blir kanske lite dumt med socker. Ingen håller iofs GI-diet men ändå.

    Hjälp!

  • Svar på tråden Ersätta vaniljpulver
  • Prudie

    Vaniljsocker, arom tycker jag smakar "fejk".
    Så mycket brukar man ändå inte använda, så det borde inte spela någon roll att det inte är GI. 

  • nuharjagbytt

    Hej detta hittade jag vid en googleing. Så jag tycker vaniljsocker fast tänk tvärt om!

    Vaniljpulver utan tillsatser


    Äkta vaniljpulver är ett svart pulver som endast består av mald vaniljstång. Vaniljpulver är lika bra och god som vanlig vaniljstång men lättare att använda och dosera. Det innehåller inget socker, inga färgämnen och inga tillsatser. Det är alltså helt naturlig äkta vanilj och smakar mycket mera och godare vanilj än vaniljsocker.


    Byt ut vaniljsocker mot vaniljpulver

    I alla recept där vaniljsocker används så kan man byta ut det mot mellan en fjärdedel och hälften så mycket äkta vaniljpulver för att få lika mycket vaniljsmak. Därför blir inte äkta vaniljpulver så mycket dyrare som man kanske först kan tro eftersom man inte behöver ta lika mycket.

  • Björnmossa

    Tack för alla svar, lite olika bud men skönt att alla är överens om att det går att ersätta med nåt iaf!

Svar på tråden Ersätta vaniljpulver